Škvarkové sádlo
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 807 kJ / 4 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 495,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já chtěla nejdřív použít nápady tady odtud - žížalky a magdalenky, zkusit to v MW, ale přece jen strach zvítězil no ...http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=434
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2022 12:29
Děkuji za recept
28. 4. 2013 14:05
Aneri:
28. 4. 2013 13:35
Hannelore:
28. 4. 2013 13:27
ja pridavam kousek uzeneho speku,dostane to opravdu jeste lepsi chut
12. 1. 2013 20:09
Šárčina "škola" vaření:
Kdy je sádlo správně vyškvařené?
Pozná se to tak, že sádlo přestává pěnit a škvarečky už nevystupují k hladině, ale drží se na dně hrnce.
Zabijačka.cz:
Škvaření sádla ukončíme, když škvarky vystupují k hladině a sádlo už nepění.
Tak. A kde je pravda?!
Kdy je sádlo správně vyškvařené?
Pozná se to tak, že sádlo přestává pěnit a škvarečky už nevystupují k hladině, ale drží se na dně hrnce.
Zabijačka.cz:
Škvaření sádla ukončíme, když škvarky vystupují k hladině a sádlo už nepění.
Tak. A kde je pravda?!
2. 10. 2010 18:46
u nás na vesnici se dá nakrájené sádlo do hrnce a nalije se 100-200 ml vody.Ta se vypaří a sádlo se zezačátku nepřipálí.Miluji osolené horké škvarky při zabíjačce škvaříme v 50-ti litrovém hrnci a těch je,až je nám pak těžko
11. 10. 2009 19:32
Špagetko, škvařil jsem minulý týden, tento postup běžně používám, pouze sádlo krájím na větší kousky. Potřeboval jsem škvarky pro recept, který jsem si přivezl ze Slovenska, jenže jsem se k němu ještě nedostal a škvarky pomalu z ledničky mizí, jeví se, že budu muset opět škvařit. Posílám devátý bodík.
10. 10. 2009 21:46
tak tuto dietu fakt asi moze vacsina slovenskeho naroda mnamka
10. 10. 2009 21:09
Spagetko,já si zrovna dneska odpoledne koupila sádlo,tak jsem si ho hned vyškvařila v pečce...
10. 10. 2009 20:15
Laďka +
10. 10. 2009 20:01
Děkuju za bodíky , Jani R. ono se sádlo a škvarky hoděj vždycky na cokoli, znáš to ...
10. 10. 2009 18:35
Spagi, samá dieta,samá dieta. Bože, taková mňamka
10. 10. 2009 17:01
Já se přiznám, že jako jediná z rodinky sádlo a škvarky miluju!Při obou těhotenstvích na mě tyhle chutě přišly kolem osmého měsíce a mamča musela jít škvařit...a že to v obou případech(červenec, srpen) byla v tom hicu obět..
10. 10. 2009 16:28
No Špagetko, ty mi dáváš Přesně to, co nesmím, ale mám ráda Nikdy nezapomenu na vůni sádla a chuť škvarků přímo ze zabijačky, když jsem byla ještě mladá. Nebylo pro nás nic lepšího na chleba (kromě domácího máslička, samozřejmě)...ach jo, kde jsou ty časy..Jinak bodíček č.3. už letí
10. 10. 2009 16:21
miluji tyhle "light" receptíky +2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 5 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 9 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 9 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 9 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté ovocné knedlíky
Vrtule1980 uvařila před 16 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Bajja89 uvařila před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Bajja89 uvařila před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
LucieLP uvařila před 2 hodinami
Krémová pórková polévka
Tamaraw uvařil před 4 hodinami
Fazolový guláš
MilosCz uvařila před 4 hodinami
Hamburgerové bulky
Olfram uvařila před 4 hodinami
Vepřový bůček pečený v pečicím papíru
kamila29 uvařil před 4 hodinami
Špagety s masovými kuličkami
littleneo uvařila před 5 hodinami
Samosa - indická plněná taštička
Motylice uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vyškvařit husí sádlo? Výsledné škvarky jsou báječnou pochoutkou
Masopustní akce 2024: Kam se vydat na průvod masek, kde ochutnáte jitrničky a ovar a kde se budou smažit koblihy
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Další recepty
Tématické fráze: škvaření sádla škvaření sádla recept jak správně škvařit sádlo jak správně vyškvařit sádlo jak škvařit sádlo jak vyškvařit sádlo sádlo domácí sádlo recept recept na škvaření sádla škvařené sádlo škvařené sádlo recept jak vyškvařit domácí sádlo skvaření domaciho sadla sádlo se škvarkama jak uchovat sádlo jak na škvaření sádla postup při škvaření sádla jak se dela sadlo správné škvaření sádla jak dlouho škvařit sádlo
Škvarkové sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9Mq
16 názorů