Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,60 g |
Tuky | 160,60 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 9,75 g |
Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2010 20:34
Nádhera, opět slintám, ale to koneckonců nad všemi tvými recepty, Eli +8
15. 1. 2010 20:26
Děkuju za body... A Jani, já tě varovala...
Lenčo, kdybych neměla hrubozrnnou hořčici, dala bych jinou... Takže klidně, improvizace je předpokladem kreativní kuchyně... (někdy )
Lenčo, kdybych neměla hrubozrnnou hořčici, dala bych jinou... Takže klidně, improvizace je předpokladem kreativní kuchyně... (někdy )
15. 1. 2010 20:12
Kristova noho, Eli,to je ale krása
15. 1. 2010 20:06
Teda Eli, to je dokonalost sama. Holka šikovná. +7
15. 1. 2010 19:53
Vypadají fakt k \"sežrání\" Myslíte, že by šla hrubozrnná hořčice nahradit nejakou jinou?
15. 1. 2010 19:52
Eliza tak dík
15. 1. 2010 19:34
Děkuju , jsem ráda, že se recept líbí. Vznikl kombinací několika jiných, také vyzkoušených...
15. 1. 2010 19:29
Eli, ty vypadají tak krááásně, že bych si do nich trochu hrábla a jen jedno žebírečko si obralaa neboj kost, nebo holé žebírko bych ti tam nechala Já ti prostě musím dát 5.boda, ať je to jak chce
15. 1. 2010 19:23
Elizo super,v neděli místo řízku budou žebírka.Bodík letí.
15. 1. 2010 19:14
Já bych to u nás viděla spíš na krkovičku, marináda je +
15. 1. 2010 18:31
A mně bodly po bezmasém obědě...
15. 1. 2010 18:30
Děkuju. Zatím tu jen tišě slintám Ale recept si ukládám....
15. 1. 2010 18:29
Elizo po tom sladkém obědě,by bodly ty tvá žebírkakrásné,jako vždy
15. 1. 2010 18:28
Určitě... Žebra jsou podle mě nejlepší, ale jde i prorostlejší vepřové - krkovičku, bůček... ale i kuřecí stehýnka.
Dobrou chuť.
Dobrou chuť.
15. 1. 2010 18:26
Po tom všem dnešním pečení bych si to hned dala! Myslíš, že bych tak mohla naložit a udělat i jiné maso? Žebírka nemám...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 5 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 5 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 11 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 11 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 12 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 13 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 15 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 16 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra
Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
76 názorů