Mazanec podle babičky
Recept ještě nebyl hodnocenMezi symboly Velikonoc patří tradiční mazanec, který by se dle zvyků měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový na nedělní snídani. Mazanec, plný rozinek, před podáváním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mezi symboly Velikonoc patří tradiční mazanec, který by se dle zvyků měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový na nedělní snídani. Mazanec, plný rozinek, před podáváním…
Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u…
Velikonoční stůl můžeme vyzdobit krásnými kynutými věnečky, do kterých položíme malovaná vajíčka. Těsto lze připravit i v domácí pekárně. Po upečení věnečky ozdobíme…
O Velikonocích nesmí chybět oblíbený beránek. Pokud máte rádi ořechy, pak jej vyzkoušejte upéct dle tohoto receptu. Těsto je navíc velice univerzální, můžete z něho…
Hledáte inspiraci co letos připravit koledníkům na Velikonoce? Zkuste upéct křehká vajíčka, slepená oříškovým krémem a ozdobená čokoládou, nebo citronovou polevou.…
Krásně vláčný mazanec, vonící po kapučínu, upečete téměř bez práce v domácí pekárně. Připravit ho můžete i kdykoliv v průběhu roku, třeba ke snídani. Svojí sladkou chutí…
Velmi nápaditý dezert na velikonoční svátky, co pobaví děti i dospělé. Malé květináčky jsou vyplněny známými kakaovými sušenkami a krémem z Mascarpone, šlehačky a ovoce.…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které připomínají Jidášovu zradu a nejčastěji se pečou ve formě uzlu, který symbolizuje provaz. Sádlo dodá těstu vláčnost,…
Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme…
Buďte originální a letos vynechte kupování sladkostí pro koledníky. Připravte pro ně můžete rovnou dvě varianty nepečených vajíček, kokosová a čokoládová. Není to nijak…
Tradiční velikonoční mazance můžeme připravit jako malé bochánky. Poslouží pak i jako výslužka pro koledníky. Těsto ochutíme rumem, rozinkami a mandlemi. Před pečením…
Tradiční velikonoční mazance můžeme připravit jako malé bochánky. Poslouží pak i jako výslužka pro koledníky. Těsto ochutíme rumem, rozinkami a mandlemi. Před pečením…
Čím déle necháme těsto kynout a mezitím mu věnujeme péči s propracováním, tím víc se nám odvděčí svojí nadýchaností a jemností. Jinak tomu není ani u toho velikonočního…
O Velikonocích nesmí na stole chybět tradiční mazance. Připravte letos mazanců rovnou několik a to v menší verzi. Mazance jsou navíc připravované zcela bez lepku, mléka,…
Výbornou bábovku nebo velikonočního beránka připravíme z jednoduchého těsta provoněného vanilkou. Do těsta přidáme i smetanu a spařené rozinky. Po upečení posypeme…
Jemný máslový mazanec můžete připravit podle našeho receptu. Omládek mu dodá kyprosti a vláčnosti. Kynutý a dozlatova upečený moučník je plný rozinek, kandovaného ovoce…
Z kynutého bramborového těsta tentokrát místo jednoho velkého mazance vytvoříme zrovna několik jeho malých kopií. Mini bochánky poslouží nejen jako velikonoční výslužka…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Z rolády nakrájené na plátky můžete vytvořit pěkný dort, s lahodným vanilkovým krémem, plný mandarinek. Šarlota vypadá na oko hezky a chutná ještě o to líp. Vaši blízcí…
Kynuté těsto je velmi tvárné a dává nám tak možnost z něj tvarovat a péct libovolné pečivo. K Velikonocům tak můžeme použít tento recept, ve kterém najdeme návod na to,…
Velikonoce bez spousty sladkých dobrot si nikdo nedovede představit. Na Zelený čtvrtek nezapomeňte upéct jidáše, které voní po medu, rumu a symbolizují plodnost a…
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády,…
Na velikonoční tabuli nesmí chybět hojně pocukrovaný beránek a každá hospodyňka má na něj svůj osvědčený recept. Beránek s jablky bude krásně vláčný se zajímavou a lehce…
Chcete nebo musíte omezit lepek v potravě a přesto chcete mlsat? Velikonoční bábovku připravíte coby dup a budete ji mít plnou dobrých věcí. Když ještě prostředek…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Jan Punčochář prozradil fígl, jak na skvělé řízky: Trik spočívá ve správném obalení i smažení, říká šéfkuchař
Jak pěstovat mátu? Vytrvalá bylina všech chutí a různých podob se snadno množí a daří se jí i v květináči
Peče celá země: Jak na ty nejlepší domácí čokoládové tyčinky? Těchto 5 kroků zaručí dokonalý výsledek