Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenJahodové knedlíčky ze snadného tvarohového těsta se vždycky povedou. Rychle připravené, nedají moc práce a v období jahod se tento recept může hodit každému, kdo má rád…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 140 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,70 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,24 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jahodové knedlíčky ze snadného tvarohového těsta se vždycky povedou. Rychle připravené, nedají moc práce a v období jahod se tento recept může hodit každému, kdo má rád…
Potřebujete se v horkém létě zchladit? Vhod jistě přijde poctivá domácí zmrzlina, kterou si člověk rád dopřeje po celý rok. Recept na jednu takovou tu máme a stačí na ni…
Tento svěží letní jahodový dort si zamilujete hned po prvním ochutnání. Kakaový korpus je promazaný vyšší vrstvou krému z mascarpone, bílého jogurtu, zakysané smetany a…
Buchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své…
Vynikající moučník plný jahod, který není na přípravu vůbec složitý. Nadýchaný piškot, který má svěží nádech díky citronové kůře, potřeme vrstvou pudinku, přidáme…
Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky nebo do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej…
Nepečené dorty s ovocem nás lákají především v horkých letních dnech. Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem, plný šťavnatých a sladkých jahod,…
Vychladlý salát pokrájíme na nudličky a nasypeme do mísy.Přidáme na plátky pokrájený řapík celeru, očištěné pokrájené jahody, vše pokapeme oslazenou citronovou šťávou a…
Jahodová buchta je skvělým tipem na osvěžující moučník pro horké letní dny. Tvarohovo-máslový krém, natřený na kakaovém korpusu poklademe bohatou vrstvou jahod a…
Klasický recept i pro začátečníky, jak lehce bez námahy připravit chutný zákusek s jakýmkoliv letním nebo kompotovaným ovocem. Pokud bychom chtěli použít ovoce mražené,…
Lehký, svěží a plný jahod. Takový je tento koláč s jahodami, pudingem a šlehačkou. Tenké nadýchané těsto je potřeno marmeládou a pudingem, na kterých jsou naskládány…
Letní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky…
Jíme i očima, a u tohoto dortu to platí dvojnásob - neobvyklá kombinace barev upoutá na první pohled. Dobře vychlazený dort nejen skvěle osvěží, ale po rozkrojení…
Vejce si vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme do vajec. Formu…
Mascarpone s cukrem a šlehačkou ušleháme. Jahody opláchneme, osušíme a nakrájíme. Do skleniček dáme lžíci krému, nakrájené jahody, namočené piškoty v kávě s likérem a…
Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do bílé pěny, přimícháme mouku prosátou s práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh z bílků našlehaný se solí.…
Charlotta se skládá z nadýchaného piškotového korpusu, lahodného krému a je plný jahod. Na pohled dort vypadá nádherně, díky obložení z cukrářských piškotů. Vaše blízké…
V jednoduchosti je krása a chuť. A to přesně dokazují i tyto svěží poháry. Na dně se skrývají drcené kakaové sušenky, na nich leží vrstva smetanového mascarpone, kterou…
Do misky dáme polovinu velkého půlkilového jahodového jogurtu a půl vaničky tvarohu, prošleháme metličkou nebo šlehačem, přidáme umixované jahody nebo rozmrazenou dřeň…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem.Vlijeme na vymazaný vyšší plech a upečeme.Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a pak přidáme opatrně mouku s práškem do pečiva a ještě opatrněji a lehce sníh z bílků. Vložíme do dortové formy, na dno dávám papír…
Bombardino je vlastně takový italský vaječný koňak. Tento likér se nejdříve proslavil na italských sjezdovkách jako nápoj perfektní na zahřátí. Vy ho můžete ochutnat…
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Pak obě hmoty spojíme, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec…
Studené brambory nastrouháme a s moukou, krupicí, vejcem a solí zpracujeme na nelepivé těsto.Z těsta uděláme váleček a nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme jahodu.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Retro okénko: Besipky kdysi stály jen 70 haléřů. Balení sladkých kroužků s ovocnou příchutí bylo vyrobeno speciálně pro řidiče
Nevšední cuketový dort voní tymiánem a citronovou polevou a chutná božsky. Takhle snadno se dělá
Pivo místo zubní pasty? 8 málo známých faktů o českém národním nápoji