Bílá fazolová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenLuštěninové polévky jsou vydatné a v chladných dnech nejen zasytí, ale také zahřejí. Uvařte si třeba lahodnou polévku s bílými fazolemi a klobásou podle našeho receptu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 548 kJ / 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 7,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 3,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Luštěninové polévky jsou vydatné a v chladných dnech nejen zasytí, ale také zahřejí. Uvařte si třeba lahodnou polévku s bílými fazolemi a klobásou podle našeho receptu.…
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, položíme půl ostravské klobásy. Pod naklepaná kuřecí prsa položíme 2 plátky anglické slaniny a zavineme. Sepneme…
Do hrnce dáme vařit uzená žebra, bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl.Klobásky nakrájíme na půlkolečka opečeme s cibulí a nasekaným česnekem. Zasypeme sladkou…
Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme česnek utřený se solí…
Přistoupíme ke šporáku a pokusíme se zapáliti hořák. Vzplane li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, klobásu a zeleninu na kostičky.. Na oleji vše společně mírně opražíme, přidáme mouku a uděláme zelenino-klobásovou jíšku.Přidáme…
Zelňačka jako jídlo "chudých" má různé krajové názvy. Složení je obvykle podobné, obsahuje dostupné suroviny. Dochucení se může lišit rodinu od rodiny. V každém případě…
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky, uzeninu nakrájíme na kostičky. V hrnci na sádle necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibulku. Přisypeme uzeninu a trochu…
Ze směsi si připravíme bramborové těsto, které si rozdělíme na 4 díly a obalíme jím rovnoměrně nožičky klobás. Vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 20min. Poté…
Brambory a zeleninu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle.Stejně…
Maso naložíme večer a ráno dáváme na špejle.Maso nakrájíme na kostičky, dáme ho do střední misky.K masu přidáme hořčice, gulášové koření, pepř a trošku soli (já mám sůl…
Nakrájíme si cibuli, klobásky, kuřecí maso, papriku, žampiony a sýr na kousky nebo plátky. Vše postupně dáme na jehlu podle své chuti za sebou.Připravíme si do misky,…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli (lze přidat i česnek nebo špetku muškátového oříšku či majoránku), na malé kostičky pokrájenou ostravskou…
Kuřecí prsa opatrně naklepeme, osolíme je, opepříme, potřeme utřeným česnekem, poklademe cibulí nakrájenou na půlměsíčky, položíme plátek slaniny a jeden hranolek sýru.…
Uzeniny nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme na pánev restovat. Chvíli zprudka a pak jen pozvolna, aby se popustil tuk. Odstavíme.Ve větším kastrolu na sádle zprudka…
Kotletu jemně naklepeme a po krajích nařízneme. Posypeme kořením a zprudka opečeme po obou stranách na pánvi s olejem. Maso vytáhneme a přendáme na plech s vyšším…
Umícháme marinádu z medu a čerstvě strouhaného křenu, potřeme jí klobásy. Žampiony nasekáme na menší kousky a též je potřeme.Bagetky podélně prokrojíme, ale nedořežeme.…
Na sádle či oleji osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i kapsy nebo roládky z masa. Maso otáčíme, aby se opeklo po celém povrchu.Kapsy: silnější plátky…
Syrové brambory oloupeme a pokrájíme na plátky nebo na kostičky a vložíme do hlubší misky.Přidáme červenou papriku, kari koření, kmín, olej a promícháme.Pak přidáme na…
V papiňáku rozpustíme sádlo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na hrubší kostičky, přidáme kostky předního hovězího masa a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo…
Směs nasypeme do hlubšího hrnce, přisypeme saturejku, zalijeme vodou a vaříme doměkka, tedy téměř do změknutí fazolí. Poté přidáme červenou čočku na zahuštění. Čočka se…
Polský salám nakrájíme na kolečka, klobásy na poloviny a jejich povrch nařežeme, bůček na plátky, tloušťky stejné jako klobásy a polský salám (aby výška všeho pod…
Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme na hrubším "slzičkovém" struhadle a dáme do větší mísy. Přidáme stejně nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a rukama promícháme.…
Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky, klobásu také nakrájíme na menší kousky. Očistíme si všechny papriky, rajčátka, pak oloupeme cibuli a pokrájíme vše na…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Souboj na talíři začíná už za týden. Šéfkuchaři v nové řadě ukážou, jak se dělá správný smažák, žemlovka nebo halušky
Jak správně pěstovat a kdy sázet rybíz: Přehledný návod pro zahradnické začátečníky, opakování pro zkušené
Jak na skvělou smaženici podle Jaroslava Sapíka: Šéfkuchař prozradil jeden moravský trik, díky němuž je jídlo perfektní