Srnčí na víně
Recept ještě nebyl hodnocenSrnčí steaky rozkrájíme na poloviny (na cca 5x10cm kousky), můžeme i na menší kousky. Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Srnčí steaky rozkrájíme na poloviny (na cca 5x10cm kousky), můžeme i na menší kousky. Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem…
Na oleji opražíme cibuli, přidame maso a necháme pořádně orestovat, až pustí štávu. Přidáme dvě lžíce koření a malinko podlijeme domácim vývarem, necháme dusit a po…
Naporcované králičí maso omyjeme, prošpikujeme, nasolíme a okořeníme. Do pekáče vložíme kysané zelí a na to klademe jednotlivé kusy králičího masa. Podlijeme černým…
Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme (Divočina, kůra), osolíme a spolu s větvičkou rozmarýnu necháme přikryté v lednici odpočinou cca 24 hod. …
Na oleji opečeme osolené, opepřené a směsí divočina posypané plátky krkovice (neklepat). Poté je vyndáme a osmahnem v tomtéž oleji do červena cibulku. Když je cibulka…
Prsa nakrájíme na nudličky a naložíme do dvou lžic oleje, koření a jemně nakrájeného rozmarýnu. Necháme uležet nejlépe do druhého dne. Na oleji opečeme na nudličky…
Vepřová líčka očistíme, osolíme a okořeníme. Ve větším kastrole na oleji zprudka orestujeme. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku vsypeme kořenovou zeleninu…
Skopovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji spolu se slaninou, nakrájenou na kostky, pak k ní přidáme maso,…
Maso upravíme na dvě roládky. Každý plát osolíme, poklademe tyrolským špekem a rozdělíme na ně sušené švestky, které jsme si předem namočili do 50 ml červeného vína.…
Očištěné maso nakrájíme na medailonky, okořeníme všeckým kořením, osolíme, pokapeme olejem, dáme do misky, přikryjeme a necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého…
Kuřecí játra osmažíme na cibulce, zalijeme vývarem a dusíme do měkka spolu s namočenými houbami.Osolíme, opepříme, přidáme koření divočina, zahustíme moukou a zjemníme…
Pajšl důkladně, ale opravdu důkladně propláchneme, omyjeme. Vložíme do pomalého hrnce. Okořeníme, přidáme celé OLOUPANÉ cibule a zalijeme 1 l vody. Pomalíme 7 hodin na I…
Maso nakrájíme na kousky přibližně 4x4 cm asi jako na guláš, osolíme a opepříme. Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a…
Maso opláchneme a osušíme. V hlubší nádobě smícháme 400 ml červeného vína, trochu oleje, šípkovou zavařeninu, koření "Divočina" a nadrcené bobkové listy. Maso…
Kližku nakrájíme na větší kousky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí jemně pokrájíme. Slaninu nebo špek pokrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na…
Stehna pošpikujeme kousky uzené slaniny, mírně osolíme, potřeme kořením, které jsme rozmíchali v trošce nahřátého oleje. Na dno pekáčku vložíme na kostky nakrájenou…
Křepelky omyjeme a posypeme kořením Divočina. Na dno pekáče poklademe plátky másla nebo Hery a na ně vyskládáme křepelky. Na každou můžeme položit ještě další kousek…
Losí maso nakrájíme na plátky a každý kousek osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu.V hrnci rozehřejeme olej, nebo sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme…
Na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli, houby a maso. Zasypeme kořením, podlijeme smíchaným vínem s vývarem nebo vodou a bujonem a dusíme do měkka. Ideální je…
Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí…
Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty zprudka opékáme.Osolíme, přidáme směs koření na divočinu,…
Očistěného bažanta rozčtvrtíme, prošpikujeme anglickou slaninou a jednotlivé porce osolíme. Dno pekáče poklademe proužky cibule a maso na ni rozložíme. V oleji…
Steaky z jeleního masa malinko osolíme, opepříme, posypeme z obou stran kořením čili-šípek a obalíme v hladké mouce. Zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme kořením…
Oba druhy masa nakrájíme na stejně velké kostky. Do hrnce dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme opéct nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Holka u plotny radí: Hnízda z toustového chleba se slaninou, šunkou a sýrem jsou skvělou svačinkou nejen do školy
Odkud je čokoláda? Kakao vařili už Mayové, pro Aztéky byly kakaové boby platidlem
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou je neuvěřitelně vláčný a křehký, vůni rumu a vanilky prostě neodoláte