Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory, zapečené se smetanou a vejci, krásně voní po česneku a rozmarýnu. Opravdu sytý oběd, nebo večeři, zvládnete připravit téměř bez práce. Postačí jen vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 883 kJ / 450 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 5,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Brambory, zapečené se smetanou a vejci, krásně voní po česneku a rozmarýnu. Opravdu sytý oběd, nebo večeři, zvládnete připravit téměř bez práce. Postačí jen vše…
Mleté maso namíchané dle chuti s různými bylinkami nebo kořením může být vhodnou náhradou dražšího masa. Navíc tato úprava masa na špejli je nejen šťavnatá, ale pro…
Halibut je platýz, který má bílé maso s vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků. V bylinkové marinádě s česnekem chutná naprosto dokonale. Překvapte své blízké výborným…
Filé necháme mírně povolit, zakápneme citronem, osolíme a opepříme. Rajčata rozpůlíme.Do pekáčku (zapékací misky) vložíme filé, obložíme rajčaty, která mírně osolíme,…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme chilli papričku, česnek, rajčata a nasekané bylinky chvilku opékáme. Přidáme maso a zprudka opékáme, přidáme kečup a necháme na mírném…
Nejdříve silnou vrstvou sádla vytřeme pekáček. Cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme na tenké proužky. Dáme ji do mističky, jemně osolíme, posypeme mletým kmínem a…
Rybí maso patří bezesporu k teplým letním večerům, kdy sedíme u grilu a pochutnáváme si na grilovaných dobrotách. Maso z makrely je šťavnaté a obsahuje větší množství…
Hovězí kližku si nakrájíme na silnější plátky a lehce na okraji nakrojíme, aby se nám příliš při dušení nekroutila. Plátky kližky potřeme olejem, opepříme a bohatě…
Bulgur uvaříme podle návodu, nebo ještě lépe - namočíme přes noc do vody a on sám krásně nabobtná.Očistíme fazolky, překrájíme na půl a dáme na cca 5 min vařit do vroucí…
Špagety uvaríme. Cuketu nastrúhame po dĺžke škrabkou na zemiaky.Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme škrabkou na zemiaky nastrúhané dlhé…
V kastrole nebo v hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme chvíli smažit. Vložíme na kostky nakrájené maso a plátky česneku.…
Květák očistíme, propláchneme a vložíme do studené osolené vody s přídavkem muškátového květu. Uvedeme k varu a vaříme do poloměkka (stačí do křupava, květák se bude…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Zapékací misku si vymažeme máslem. Jarní cibulku a všechny byliny nasekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na malé…
Maso nakrájíme na silnější plátky (kolmo k svalovým vláknům), každý plátek naklepeme a po okraji mírně nařízneme na několika místech, lehce osolíme.Na mírném plameni na…
Kroupy den předem nebo alespoň na několik hodin namočíme do vody a pak je uvaříme do měkka.Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme máslo,…
V mixéru rozmixujte kešu ořechy a česnek, dokud nemají konzistenci drobenky nebo strouhanky, přidejte prsty rozdrobené tofu a opět rozmixujte, dokud se neutvoří víceméně…
Nejprve opečeme nakrájený špek. Přidáme drobně nakrájenou cibuli s česnekem a paprikou. Přihodíme očištěná a nakrájená játra velikosti sousta.Restujeme zprudka a krátce.…
Nejdříve připravíme játra.Mražené rozmrazíme, odstraníme blanky, tuk, případné krevní sraženiny, omyjeme a důkladně papírovými utěrkami osušíme.Překrájíme napůl a…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.Mezitím očistíme kuřecí maso a nakrájíme ho na kostičky. V pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme.Až bude maso opečené ze…
Rozpalte troubu na 180°C. Na malé pánvičce si mezitím na lžíci oleje osmahněte cibuli se slaninou, cca 2-3 minuty a pak dejte stranou(klidně to v pánvičce nechte). Ze…
Mleté maso smísíme s vejcem, solí, oreganem, česnekem, nadrobíme toustový chléb, zalijeme mlékem a pořádně promícháme. Podle nutnosti přidáme strohánku, aby maso drželo…
Uděláme si marinádu z oleje,česneku, čili, hořčice a oregána. Stehna si umyjeme, vysušíme, osolíme a hustě potřeme marinádou. Pokud můžeme necháme marinovat přes noc.…
Huby očistíme a odstránime nožičky.Strúhaný syr premiešame s nadrobno nakrájanými nožičkami húb a lístočkami oregana.Klobúky uložíme na olejom vymazaný pekáčik (ja…
Kapra nebo jinou rybu očistíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Z drobně nasekaných bylinek, rozetřeného česneku, soli, citronové šťávy a kapky oleje připravíme marinádu…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí
Pět chyb, které možná děláte při přípravě palačinek. Díky osvědčeným fintám budou palačinky tenké a nebudou se trhat
Šéfkuchař Lukáš Neckář se v dětství inspiroval kuchařkou kačera Donalda. Dnes má školu sushi a učí děti i dospělé jíst zdravě a chutně