Vánočka od Magdalenky
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si připravíme kvásek z teplého mléka a kvasnic a necháme vzejít, mezitím si dáme do zadělávací misky všecny suroviny a po té přidáme i vzejitý kvásek a zaděláme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si připravíme kvásek z teplého mléka a kvasnic a necháme vzejít, mezitím si dáme do zadělávací misky všecny suroviny a po té přidáme i vzejitý kvásek a zaděláme…
Mouku prosejeme na vál, přidáme ostatní suroviny, zpracujeme těsto a případně posypeme tak, abychom získali těsto, které nelepí.Těsto rozdělíme na 9 stejných kusů. První…
Vejce rozklepneme, bílek v tomto receptu nebudeme potřebovat. V dlani zbude žloutek uzavřený ve žloutkovém vaku. Opatrně ho opláchneme od zbytku bílku vlažnou vodou,…
Chřest očistíme, odstraníme konce a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme.Do nádoby sekáčku vložíme chřest, sýr, hrst mandlí a rozmixujeme. Ochutíme solí,…
Šťavu dobre premiešame so škoricovým cukrom.Pridáme na kolieska nakrájaný banán a nahrubo nastrúhané jablko. Premiešame.Podávame ihneď posypané nahrubo sekanými mandľami.
Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek.Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, přidáme kvásek, máslo, cukr, žloutky rozšlehané v mléce, pomerančovou kůru, mandle a…
Do hrnce dáme vodu a koření. Švestky nakrájíme na malé kousky a taktéž přidáme do hrnce. Vaříme 15 minut.Mezitím nahrubo nastrouháme mandle a vlašské ořechy. Poté…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kokos a slunečnici nasekáme na jemno a natlačíme na spodek dortové formy. Polejeme kokosovým olejem a 10 minut předpečeme. Dýni…
Ingredience dobře prohněteme a v rukou vyválíme kuličky. Je třeba opravdu dlouho prohníst. Mám pocit, že se pak začne uvolňovat i trochu olej z mandlí a hmota krásně…
Piškoty umeleme, oříšky či mandle nasekáme najemno. Rozinky, švestky a meruňky nakrájíme na kousky a namočíme na chvíli do rumu - cca 2 h. Všechny suroviny na náplň…
Žloutky si vymícháme se všemi třemi cukry do pěny. Postupně zašleháme rozměklé máslo, rum a víno. Pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Z bílků si vyšleháme…
Hledáte opravdu rychlé a jednoduché cukroví? Vyzkoušejte kuličky plné tvarohu s mandlí uprostřed a zasněžené bílým kokosem. Toto domácí Raffaello je neskutečně dobré a…
Připravíme si nejprve kvásek z rozdrobeného droždí, polévkové lžíce cukru, polévkové lžíce mouky a trochy vlažného mléka. Zbytek mouky nasypeme do větší mísy. Přidáme…
Hledáte rychlé a snadné cukroví? Nejlépe i nepečené? Máme ho pro vás. Nasekané mandle v čokoládě jsou velmi jednoduché a opravdu lahodné. Provoní domov čokoládou a…
Troubu předehřejeme na 180°C. Do misky nebo většího hrnku dáme 100 ml vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme 1 ČL cukru, 1 PL mouky, promícháme vidličkou na kašičku…
Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme spolu s ořechy na kousky. Rozinky, které jsme měli namočené přes noc v rumu necháme okapat. Mléko ohřejeme, aby bylo vlahé. Do…
Umletím hovězího masa se vyhneme jeho dlouhé úpravě. Na špejli působí válečky mletého ochuceného masa přelité pestem z medvědího česneku velmi efektně. Doplněny pečenými…
Nejprve připravíme koláčovou formu o průměru zhruba 25-28 cm a vymažeme ji 100% tukem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou, můžeme i kokosem.V míse smícháme sypké…
Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.Podlijeme bílým vínem ve…
Špenátové listy opláchneme vodou a necháme okapat. Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme. Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme na kousky. Modrý sýr…
Nadýchané vánočky jsou chloubou hospodyně. Ta, kterou upečete podle zdejšího receptu má nadýchanost pojištěnou ještě kypřicím práškem do pečiva. Navíc bude ovoněná rumem…
Pečení vánočního cukroví dává příležitost uplatnit veškerou kuchařskou fantazii. Mandlové těsto je zde doplněno máslovým krémem provoněným vaječným likérem a to celé…
Pečení vánočního cukroví dává příležitost uplatnit veškerou kuchařskou fantazii. Mandlové těsto je zde doplněno máslovým krémem provoněným vaječným likérem a to celé…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
10 skromných jídel: Jak na nejlepší halušky, česnečku i krupicovou kaši
Retro okénko: Koktejl Modrá laguna frčel nejvíc v devadesátkách, ale populární je dodnes, navíc v horku skvěle osvěží
Jak na jahodovou merendu? Tuhle staročeskou omáčku ze tří surovin zvládnete v okamžiku. Na knedlících je dokonalá