Perník bez lepku
Recept ještě nebyl hodnocenBezlepková dieta je pro některé strašák a pro druhé jedna z mnoha diet, jak si udržet tu správnou linii, zbavit se nadýmání a celkově se cítit lépe. A nemusíte se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bezlepková dieta je pro některé strašák a pro druhé jedna z mnoha diet, jak si udržet tu správnou linii, zbavit se nadýmání a celkově se cítit lépe. A nemusíte se…
Cukr, vodu a ruzovou vodu smichame, privedeme k varu, zakapneme citronem a svarime na sirup, cca 10 - 15 minut.Krupici, kokos a prasek do peciva promichame, prilijeme…
Znáte nějaký koláč, který je snadný na přípravu, a přitom tak neobyčejně dobrý? Využijte podzimní sezóny a upečte si dýňový koláč. Vystačíte si se základním křehkým…
Cibuli, česnek, slaninu a houby nakrájíme a sušené scedíme. Slaninu opečeme (podle tučnosti kápneme trochu oleje) a přidáme cibuli, kmín a po chvíli i česnek.Do…
Cibuli, česnek, slaninu a houby nakrájíme a sušené scedíme. Slaninu opečeme (podle tučnosti kápneme trochu oleje) a přidáme cibuli, kmín a po chvíli i česnek.Do…
Pokud máte rádi jablka, upečte tento skvělý jablečný koláč. Na tenký plát těsta nalijte náplň tvořenou jablky, rozinkami, mandlemi, smetanou a vanilkovým pudinkem, na…
Do mixeru dáme sušenky a mandle a rozsekáme na "strouhanku". Do tohoto základu přidáme cukr, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Vznikne nám hmota konzistence …
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce…
Brokolici očistíme a rozebereme ji na růžičky. Ty pak vložíme do food processoru a vše rozmixujeme. Rozmixovanou brokolici vsypeme do mísy a přidáme všechny ostatní…
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, rum, rozpuštěné sádlo.Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Pokud těsto lepí a je řídké, přidáme mouku…
Italské sušenky Cantuccini jsou vlastně tvrdé mandlové suchárky, které se tradičně jedí namáčené do kávy, kakaa či čaje a nejčastěji do dezertního vína. Uchované v…
Italské sušenky Cantuccini jsou vlastně tvrdé mandlové suchárky, které se tradičně jedí namáčené do kávy, kakaa či čaje a nejčastěji do dezertního vína. Uchované v…
Korpus: Všechny suroviny na korpus smícháme a těsto vylijeme do dortové formy. Troubu předehřejeme na 160 stupňů - pečeme přibližně 30 minut. Hotový korpus necháme…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme kávu a mandle. Těsto nalijeme do vymasané a…
Mátu opláchneme a necháme na utěrce zaschnout.Pak do hmoždíře nasypeme sůl, listy máty a jednu lžíci mandlí. Třeme asi 5 minut, pak přidáme zbylé lístky máty a mandle…
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na plát silný cca 2,5 mm, pokud jsme nekoupili již předem rozválené těsto. Čokoládu rozbalíme a položíme na těsto tak,…
Recept na vánočku bývá rodinným pokladem, který se předává z generace na generaci. Pokud ale ještě takový nemáte, doporučujeme Vám vyzkoušet tenhle, budete nadšeni, jak…
Tradičním symbolem našich Vánoc je bezesporu vánočka. Lahodná mňamka vonící po smetaně a citronu, nejlépe si ji vychutnáte s máslem, marmeládou nebo medem a dobrou kávou…
Na vál dáme mouku, heru, strouhanou nivu na jemno a vypracujeme hladké těsto. Necháme nejméně hodinku odpočinout v lednici. Pak vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme…
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Mandle spařte a oloupejte. Poté je rozložte na plech a pečte asi 7 minut. Pečte je zkrátka do chvíle, kdy začnou zespoda hnědnout. Poté…
Taky si čas od času rádi dopřejete sladkou snídani v podobě vánočky s máslem nebo marmeládou? Pak určitě vyzkoušejte tento osvědčený rodinný recept. Ať připravíte z…
Taky si čas od času rádi dopřejete sladkou snídani v podobě vánočky s máslem nebo marmeládou? Pak určitě vyzkoušejte tento osvědčený rodinný recept. Ať připravíte z…
Všichni jistě znáte tradiční velikonoční mazanec z vláčného kynutého těsta. Pokud ale nemáte čas nebo se práce s droždím vyhýbáte, vyzkoušejte recept na tento tvarohový…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Telecí saltimbocca: Vyzkoušejte oblíbené italské řízečky, které voní vínem a bylinkami
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka
Jednoduchá tvarohová štola: Voní máslem, rozinkami a rumem a podle názorného videa ji zvládne připravit každý