Domácí sekaná
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž se řekne sekaná, vybaví se většině z nás teplo domova a babičky kuchyně. Může se zdát, že je to docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. Za málo peněz, hodně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když se řekne sekaná, vybaví se většině z nás teplo domova a babičky kuchyně. Může se zdát, že je to docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. Za málo peněz, hodně…
Mleté maso se nehodí jen do burgerů a karbanátků. Slyšeli jste někdy o jídlu golubce? Je to klasické jídlo oblíbené zejména v Polsku nebo na Ukrajině. Příprava je trochu…
Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere…
Nenáročná jídla se hodí jak na všední den, tak třeba i na pracovní sobotu. Tyto zapečené špagety jsou přesně tím jídlem. Stačí uvařit rychlou rajčatovou omáčku s mletým…
Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené…
Pirohy patří do kuchyně střední a vychodní Evropy. Že jste je ještě nezkoušeli? Tyhle plněné knedlíky jsou rychle hotové, snadno se připravují a náplň je zcela ve vaší…
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Mleté maso promícháme s hodně najemno nakrájenou cibulí (nebo taky ne), ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a z hmoty tvoříme malé šištičky, které obalíme v…
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané…
Karbanátky jsou nejjednodušším způsobem, jak zpracovat mleté maso. Poměr vepřového a hovězího masa i míru koření si každý určí dle své chuti. Pokud pak karbanátek…
Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a…
Cuketové lodičky, jak jim s oblibou říkají děti, jsou velmi jednoduché na přípravu. Cuketa se naplní pikantní směsí z mletého masa, posype se sýrem a zapeče. Maso…
Udělejte si radost rychlým, úplně jednoduchým a velmi chutným receptem. Šťavnaté mleté maso, těstoviny al dente, zlatavá cibulka a sýr, který pokrm zjemní. Rodina jej…
Francouzské brambory jsou již klasikou v naší kuchyni. Přesto je možné je ještě dál vylepšovat. Pokud například osmažíte na sádle cibuli, která tvoří jednu z vrstev,…
Připravíme menší plech (28 cm×23 cm) a vymažeme ho sádlem, ne moc.Oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké plátky. Do plechu je naskládáme vedle sebe (udělala jsem…
Děti milují rajskou a tato láska přetrvává i do dospělosti. Ovšem ne každý má rád hovězí maso, které navíc potřebuje dostatek času k přípravě, aby bylo opravdu měkké.…
Máte chuť na kapustu? Upečte si k obědu kapustové karbanátky. Kapustu uvaříte a poté smícháte s cibulkou, slaninou, mletým masem a upečete. Křupavé karbanátky podávejte…
Do mletého masa drobně nakrájíme cibuli, slaninu a přidáme všechny ostatní suroviny. Řádně promícháme a namočenýma rukama děláme kuličky, které dáme do pekáčku vytřeného…
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky a osolíme. Mleté maso okořeníme a smícháme s brambory. Rovnoměrně poklademe na vymazaný pekáč, udusáme, přelijeme šlehačkou…
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého…
Masová směs v rajčatové omáčce jako variace na boloňské ragú vám jistě zachutná. Výbornou chuť jí dodává orestovaná anglická slanina a červené víno. Je dobré si pro…
Cibuli nakrájíme najemno a přidáme se všemi ingrediencemi k masu. Vse pořádně promícháme tak, aby směs byla co nejjemnější. Z masa děláme válečky cca 15 cm dlouhé. Když…
Jarní cibulku nakrájíme na půlkolečka nebo kolečka a krátce osmahneme na oleji.Do mísy dáme maso a do něj rozklepneme 2 vejce. Pořádně promícháme.Osolíme, přidáme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha: Slavný šéf do něj přidává salám a jednu speciální pikantní ingredienci
Jak se postarat na jaře o jahodníky? Potřebují okopat, přihnojit a zbavit se nejslabších článků, pak budou plodit jako o závod
Domácí antibiotika podle našich babiček: Cibule a křen vás zachrání při rýmě i kašli