Zajíc na smetaně se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nemáte doma myslivce, na zaječí maso, které bylo dříve běžně dostupné, asi nenarazíte. Ale lze takto nadivoko připravit i maso králičí, které je velmi zdravé, málo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 469 kJ / 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,10 g |
– nasycené | 0,72 g |
– nenasycené | 1,10 g |
–– mononenasycené | 0,48 g |
–– polynenasycené | 0,62 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud nemáte doma myslivce, na zaječí maso, které bylo dříve běžně dostupné, asi nenarazíte. Ale lze takto nadivoko připravit i maso králičí, které je velmi zdravé, málo…
Jste - li příznivci bezmasé stravy, jistě uvítáte recept, který na 100 % splňuje zásady tohoto způsobu stravování. Připravte si vegetariánskou, či veganskou verzi…
Zajíce naložíme v pekáčku do koření s olejem a trochou vody, přiklopíme a necháme den uležet. Pečeme přiklopené na 200°C cca 1,5-2 hodiny, podle toho, jak je zajíc…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…
Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, najemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme. V průběhu…
Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme…
Zaječí maso omyjeme a rozdělíme na menší kousky. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Smícháme ocet, vodu a víno, přidáme zeleninu, celé koření a 10…
Opraný a očištění zaječí předek zbavíme hltanu, hrtanu a nakrájíme na menší kousky, hlavu zbavíme očí a zozsekneme, aby se lépe mohl vyjmout mozek. Na kastrole…
Zaječí filety omyjeme pod studenou vodou. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Nakrájíme na větší kousky (já jsem měla cca 3x5 cm dlouhé). Dno zapékací…
Na slanině osmahneme cibule, vložime naporcovaného zajíce, okořeníme, po chvíli podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyndáme, omáčku zaprášíme moukou, přidáme víno a podle…
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme půl lžičky kmínu, pepř, papriky, orestujeme, podlijeme vodou.Kysané zelí pokrájíme, přidáme sůl, podlijeme, přisypeme brambory a vaříme…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Zmírněte paralyzující menstruační bolesti: Od křečí v podbřišku pomůžou tyto potraviny
Česká gastronomie v průběhu věků: Za první republiky byla uznávaná, dnes je plná náhražek
Dušená vepřová plec s kapustičkami je báječně šťavnavá, vůni dodá rozmarýn a skvělou chuť česnek a cibule