Zdravá špaldová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenZdravé moučníky jsou v dnešní době čím dál populárnější. Vláčnost těmto špaldovým řezům dodají nastrouhaná jablka a mrkev, s těstem není žádná velká práce. Jednoduše vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 690 kJ / 404 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zdravé moučníky jsou v dnešní době čím dál populárnější. Vláčnost těmto špaldovým řezům dodají nastrouhaná jablka a mrkev, s těstem není žádná velká práce. Jednoduše vše…
Brownies, pocházející z USA, je vláčný moučník plně čokoládové chuti. Oblíbený moučník je oslazen medem, banány a krásně voní vanilkou. Jeho přípravu navíc zvládnou i…
Itálie snadno a rychle i u vás doma. Máte rádi italská jídla, ale zdráháte se jejich přípravy? S tímto receptem připravíte skvělé domácí ravioly plněné špenátem a…
Ručným šľahačom vyšľaháme spolu celé vajcia, jogurt (kľudne nízkotučný) a avokádo.Potom pridáme med alebo javorový sirup, vanilkovú arómu, vodu, kakao, múku a sódu…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Oddělíme žloutek od bílku a smícháme ho se všemi ostatními surovinami. Vyšleháme sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Smažíme na rozpáleném lívanečníku na oleji,…
Máslo rozehřejte, nechte zchladnout a smíchejte s ostatními surovinami na těsto. Pracujte rychle, vypracujte váleček a dejte ztuhnout na cca 30 min. v lednici. Formu…
Nejprve zaděláme na kvásek. Trochu vlažné vody, lžíce mouky, droždí a cukr smícháme a necháme vzejít kvásek. Poté všechny suroviny smícháme v míse, přidáme kvásek a…
Do nádoby dáme 0,5 l mléka nebo kojenecké vody.Nakrájíme 1 - 2 banány na malá kolečka a přidáme do nádoby.Pokud jsme dali jeden banán, přidáme 200 g špaldové hladké…
Nejdříve připravíme jablka. Oloupeme a zbavíme jadřinců, nastrouháme a dáme do kastrolu. Posypeme cukrem a podusíme, přidáme skořici a vanilkový pudink. Hotové necháme…
Mouku smícháme se solí, uděláme důlek, do důlku vlijeme dvě lžíce studené vody, přidáme studené ztuhlé máslo nakrájené na malé kostičky a rukama rychle vypracujeme…
Troubu předehřejte na 190 ºC. Chlebíčkovou formu vyložte pečícím papírem. V míse rozmačkejte banán, promíchejte s ostatními surovinami a těsto nalijte do formy. Pečte…
Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citronovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto ji prosejeme.…
Z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout…
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící prášek a mouku, vše smícháme v hladké polotuhé…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Mrkev nastrouháme najemno a smícháme s vejci. Postupně přidáváme všechny suché ingredience a nakonec přidáme nasekané kešu ořechy.Těsto…
Korpus plný chutě čokolády a oříšků, kterou ještě zvýrazní známá lískooříšková pomazánka. K tomu lehký tvarohový krém nadýchaný šlehačkou a jemný po mascarpone doplněný…
Vše ručně zpracujeme a z těsta si uděláme 12 koulí, které necháme 10min odležet. Potom je rozválíme na placku a na teflonové pánvi na sucho opékáme.
Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouky s práškem do pečiva. Potom přidáme jeden rozmačkaný banán, na kousky nakrájenou hořkou čokoládu a trochu datlového…
Do mísy rozklepeme 4 vajíčka, přidáme hrnek mléka, prášek do pečiva, olivový olej, sůl, pepř a oregano. Společně vše vyšleháme.Potom do směsi lehce vmícháme hrnek…
Mezi recepty koluje mnoho verzí na těsto k pečení velikonočního beránka. Tato verze přináší základ ze špaldové mouky, která je bohatější na vlákninu, a z tvarohu, který…
Pokud máte rádi sladké snídaně, ochutnejte tyto výborné lívance. Při přípravě vynecháme cukr a dosladíme je medem a zralým banánem. Podáváme je přelité omáčkou z blum,…
Teplou vodu smíchejte s droždím a cukrem. Nechte 10 minut stát, ať vzejde kvásek.Mezitím nasypte do velké mísy zbytek surovin a po přidání kvásku vše promíchejte. Těsto…
Mouku prosejeme do mísy a cca 100 g dáme vedle na podsypávání. Do malé misky dáme 50 ml vlažného piva, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a nadrobíme droždí. Promícháme,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Pečeme s Ivou: Udělejte si u vás doma atmosféru voňavých vánočních trhů - upečte si úžasně nadýchané trdelníky!
Hubnutí díky vláknině: Jednoduchým přidáním zeleniny, ovesných vloček nebo ovoce poletí kila dolů skoro sama
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrné suroviny i jedno překvapení