Opékaná nebo grilovaná zelenina
Recept ještě nebyl hodnocenPapriky opečeme dohněda nad hořákem plynu nebo v troubě a dáme zapařit do mikroténového sáčku.Pak nakrájíme ostatní zeleninu (můžete přidat i další druhy). Okurku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Papriky opečeme dohněda nad hořákem plynu nebo v troubě a dáme zapařit do mikroténového sáčku.Pak nakrájíme ostatní zeleninu (můžete přidat i další druhy). Okurku a…
Maso nakrájíme na nudličky, petrželku nasekáme, šalotku a obě kapie na kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme a žampióny jen překrojíme na půlky.Na oleji usmažíme…
Z utřeného česneku, soli, pepře a jogurtu uděláme pomazánku. Nakrájíme zeleninu na kostičky.Každou tortillu vložíme na pár vteřin na suchou pánev a opečeme z obou stran…
Okurku na vrchu odkrojíme a lžičkou vydlabeme dužinu na 0,5 cm. Vnitřek okurky osolíme. Kuskus zalijeme vroucím vývarem nebo osolenou vodou a necháme nejméně 5 minut…
Hovězí maso uvaříme, část vhodnou na nakrájení plátečků necháme vychladnout a uložíme do lednice. Když chceme maso použít, nakrájíme ho ostrým nožem na teninké plátky.…
Okurku omyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky.Společně s lístky máty, třtinovým cukrem a citronovou šťávou dejte do mixeru a rozmixujte na pyré.Směsí naplňte dvě…
Surovú cviklu nastrúhame na slzičkovom strúhadle a premiešame dobre s olejom.Uhorku a zemiaky nastrúhame tiež na slzičkovom strúhadle a pridáme k cvikle.Pridáme na…
Bôb namočíme na 24 hodin, potom ho uvaríme do mäkka ( v tlakovom hrnci cca 25 minut ). Scedíme a necháme vychladnúť.Na oleji orestujeme krátko na kolieska narezaný pór,…
Dobře opláchnutou cuketu (zelená x žlutá) nakrájíme na větší kousky, neloupeme. Vložíme do kastrolku s vařící vodou, kteroun osolíme a přidáme podravku, krevety, rýžové…
Těstoviny spaříme, necháme asi 3 minuty, pak dáme koření z pytlíčků i olejíček.Rajčata a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme slitou kukuřici, přidáme těstoviny,…
Diamantové rybky umyjeme a do misky pripravíme marinádu z citrónovej trávy, galangalu (ovocný zázvor), kafirových lístkov, chilli a čerstvých byliniek: koriander a…
Na pánvi s trochou olivového oleje a másla osmahneme zprudka žraločí steaky posypané kořením. Dusíme déle, než klasické ryby. Podlejeme šťávou z pomeranče a ještě…
Nejprve oddělte žloutek od bílku a dejte do hrníčku. Vezměte přiměřenou misku, raději hlubší, aby to nelétalo. Ruční šlehač, do kterého vložte jednu šlehací metlu.…
Syr nahrubo nastrúhame, rozdelíme na 4 časti. Panvicu na sucho zohrejeme, do stredu nasypeme nastrúhaný syr - jednu štvrtinu, rozprestrieme. Syr sa začne topiť, bublať,…
Salát jsem dělala, když jsem likvidovala okurkový porost. Ze šlahounů nakládaček se oberou všechny nedorostlé okurky (kromě úplně maličké násady), tak asi od 3,5 - 4 cm…
Do misky nasypte mouku, přidejte špetku soli a přilijte 120 ml vody. Těsto promíchejte metlou a nechejte 15 minut odstát. Pokud je po odstátí tuhé a nepůjde rozetřít po…
Zeleninu nakrájíme na kousky. Sýry nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na kousky. Je to lepší než plátky, sýr se dostane všude.Na zálivku svaříme vodu s octem a…
Z tuňáka slijeme olej a rozdrtíme ho vidličkou. Přidáme máslo, majonézu, sýr a zbytek surovin. Umícháme hladkou pomazánku. Necháme vychladitPodáváme v misce na listu…
Vše nakrájíme na nudličky, případně malé okurky a malé cukety na kolečka.Připravíme nálev. Vše dáme do jednoho hrnce, zahřejeme a důkladně rozmícháme. Maximálně…
Na oleji opečieme na kocky narezané tofu dozlata. Necháme vychladnúť.Uhorky nastrúhame nahrubo, paradajky nakrájame na tenšie mesiačiky.Pridáme na kolieska narezanú…
Fazole namočíme na minimálně 6 hodin.Pak fazole uvaříme do měkka, trvá to cca 30-40 minut. Ke konci vaření fazole osolíme.Zeleninu nakrájíme, nebo nastrouháme na…
Jedna hamburgerová klasika, ale zase s trochou obměny. Maso s bylinkami propečené na pánvi, posypané dokřupava vypečenou cibulkou. K tomu spousta zeleniny, co spolu drží…
Nejen maso, ale i ryba - pro nás trochu nezvykle - se může podávat se zeleninou. Výběr druhu mořské ryby je zde ponechán na vás. Pikantní příchuť jídlu dodají kořenící…
Lehce prorostlá krkovice je skvělý kus masa, který při smažení získá krásnou barvu a zůstane šťavnatý. Podáváme ji s jednoduchým bramborovým salátem s cibulí a pestrou…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
První republika na jídelním stole: Chudí měli maso jen v neděli, bohatí si užívali kaviár. Hitem byl řízek se salátem
Když se hádají Češi se Slováky, vítězem je Niva! Tipnete si, kdo tento sýr vymyslel?
Jednoduché borůvkové knedlíky na páře, které zvládne každý. Přelité máslem a posypané cukrem chutnají božsky