Avokádová svačinka
Recept ještě nebyl hodnocenAvokádo oloupeme, odstraníme pecku, vložíme do misky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhanou Nivu a vše rozmačkáme vidličkou a dobře promícháme.Rozdělíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Avokádo oloupeme, odstraníme pecku, vložíme do misky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhanou Nivu a vše rozmačkáme vidličkou a dobře promícháme.Rozdělíme do…
Sypké ingredience smícháme dohromady, pak přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a vše zpracujeme dohromady. V okamžiku, kdy nám vznikne drobenka, přidáme vždy po…
Ořechové těsto ozdobené kakaovým krémem a to vše schované pod čokoládovým pláštěm, nezní to skvěle? Tyto rohlíčky vás jistě přesvědčí o tom, že se bez nich letošní…
Ořechové těsto ozdobené kakaovým krémem a to vše schované pod čokoládovým pláštěm, nezní to skvěle? Tyto rohlíčky vás jistě přesvědčí o tom, že se bez nich letošní…
Hermelín je klasika, která patří na oslavy i k vínu, ať už je na chuťovkách, v pomazánkách, nebo naložený. Ochutnejte ho naplněný vlašskými ořechy. Do náplně můžete…
Hermelín je klasika, která patří na oslavy i k vínu, ať už je na chuťovkách, v pomazánkách, nebo naložený. Ochutnejte ho naplněný vlašskými ořechy. Do náplně můžete…
Tyto karamelovo-ořechové řezy se hodí pro slavnostní příležitosti. Každý jejich kousek je neodolatelnou kombinací křupavých ořechů a sladké karamelové polevy,…
Máslo rozehřejeme a necháme schladnout. Pak ho smícháme s moukou, moučkovým cukrem a žloutkem. Vypracujeme váleček, zabalíme ho do folie a necháme asi 30 minut v chladu…
Medvědí česnek skvěle chutná a je velmi prospěšný našemu zdraví. Ale jak ho uchovat? Listy medvědího česneku rozmixujeme s vlašskými ořechy, olivovým olejem a solí, a v…
Karamelizované ovoce promíchané s vlašskými ořechy skvěle dochutí vaše dezerty, poháry nebo rýžovou kaši. Výborně chutná a navíc díky aromatické skořici a kořeněné vůni…
Lehké ořechové těsto s navrstveným jemným tvarohovo-vanilkovým krémem. Vše ovoněnou rumem a posypáno kombinací ořechů a hořké čokolády. Na svátečním stole bude budit…
Do 50 ml vlahého mléka dáme 1 lžičku cukru a nadrobíme droždí, zakryjeme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.Rozehřejeme máslo, necháme stranou a do mísy na kynutí…
Všechny suroviny důkladně smícháme a nalejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° - 200°C přibližně 30 minut. Když se koláč…
Oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh.Žloutky rozmícháme s medem, skořicí, přidáme mléko, olej a kypřící prášek.Přidáme mrkev…
Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír). Pečeme v předehřáté troubě po dobu cca 25 min. na 170 C.Po vychladnutí na…
Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír). Pečeme v předehřáté troubě po dobu cca 25 min. na 170 C.Po vychladnutí na…
Celou neoloupanou řepu vložíme do hrnce do cedníku nebo na pařáku na knedlíky a vaříme v páře do změknutí. Jestli je hotová poznáme zapíchnutím nože/vidličky - neklade…
Všechny suroviny smícháme dohromady.Těsto vlijeme do předem vymazané (máslem) a vysypané (strouhankou/hrubou moukou) formy.Vložíme do středně vyhřáté trouby (cca 175…
Masarykovo cukroví je snadné na přípravu a ideální pro ty, kteří s pečením nemají velké zkušenosti. Tradičně se připravuje z křehkého těsta s lískovými nebo vlašskými…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Smíchám sypkou směs a do ní přidám nastrouhaná jablka. Metličkou zamíchám tekutou směs. Pak přimíchám sypkou směs a vše spojím dohromady. Peču ve formě na muffiny,…
Vejce vymícháme se všemi cukry, přidáme med, skořici, sůl, marmeládu a pokud máme, tak perníkové koření. Dále pomalu nalijeme olej a mléko.V mouce rozmícháme kypřící…
Do mísy si dáme vejce, jogutr, oba cukry, citronovou šťávu, perníkové koření a promícháme. Postupně přidáváme jablka, mrkev, Amaretto, olej, vlašské ořechy, mouku,…
Když nastane sezóna oblíbené rebarbory, můžeme z ní upéct koláč z kynutého těsta ve tvaru růže. Polahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Vypadá nádherně a díky…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Mrkev pečená v tymiánovém jogurtu: Skvělá pochoutka je voňavá a aromatická díky bylinkám a směsi koření
Do přírody pro jedlé suroviny: Expertka Jana Vlková radí, jak využít sedmikrásky do salátu a kopřivy do slaných muffinů
Pizza z automatu dobývá Česko. Italskou klasiku dokáže stroj připravit skoro stejně dobře jako některé restaurace