Bramborová polévka mexická
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku, zasmahneme a zalijeme vývarem.Rozšleháme, přivedeme k varu, vložíme pokrájená rajčata která jsme předem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku, zasmahneme a zalijeme vývarem.Rozšleháme, přivedeme k varu, vložíme pokrájená rajčata která jsme předem…
Těstoviny uvařte ve velkém hrnci slané vroucí vody. Poté je nechte důkladně odkapat.Pak je dejte do velké salátové mísy a lehce promíchejte s polovinou oleje.Dejte…
Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory pokrájené na kostičky, drobně nakrájené stonky mangoldu, plátky česneku a vaříme doměkka.V půlce vaření vložíme jemně nakrájené…
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme chladným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu.Vložíme očištěný květák rozebraný na růžičky, kolečka mrkve, na…
V misce smícháme tuňáka, nakrájenou cibuli, scezený hrášek a kukuřici. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a 3 minuty povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou.…
V létě je květák v kuchyni velmi používanou a oblíbenou surovinou. Mnoho pokrmů lze připravit tak, že květák zpracujeme syrový. Přípravu jídla sice o pár minut…
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, mírně osolíme a na lžíci másla podusíme doměkka.Kuřecí prsa nakrájíme na menší nudličky. Na pánvi rezehřejeme trochu oleje a maso na…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy.Mouku promícháme s troškou soli a zasypeme s ní brambory. Vše lehce promícháme, až se mouka smíchá s brambory a utvoří…
Předehřejeme troubu na 220 °C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za…
Salát, který lehce připravíte z dostupných surovin. Luxusnější krevety vyměňte za "krabí" tyčinky, doplňte salát, chutný dresing i přízdobu. Nezapomeňte na pečivo. Jen…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vymačkanou vinnou klobásu, prudce ji opečeme za stálého míchání a rozmělňování vařečkou.Přidáme najemno nakrájený česnek,…
Zapneme troubu na cca 200°C.Spodek pekáče vysypeme nahrubo nakrájenou cibulí a třemi stroužky česneku pokrájenými na plátky.Do misky vyloupneme upečené stroužky, trochu…
Všechny kousky z králíka zalijeme studenou vodou. Přidáme koření, cibuli, česnek, libeček a vaříme do měkka, cca 50-60 minut.Po půl hodině přidáme očištěnou zeleninu,…
Zeleninu očistíme, česnek pokrájíme na plátky, skelety omyjeme.Do větší nádoby dáme vařit vodu, přidáme omyté kuřecí skelety, koření, řapíkatý celer, pórek a sůl.Když se…
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky.Rozložíme je na tukem vymazaný alobal, na vymazání použijeme olej nebo máslo.Osolíme je, opepříme a posypeme drceným kmínem a…
Jste-li fanoušci spíše slaných chutí, tak je tento recept přesně pro vás. Dort je plný zeleniny, vajíček, šunky a sýra, které drží pohromadě želatina. Se zdobením se…
Směs kombinuje křupavé kousky čerstvého chleba s pikantními přísadami jako je paprika, česnek a další, aby vytvořila jedinečný zážitek pro vaše chuťové buňky. Užijte si…
Nádivka z masa a bylinek pomyslně ukončuje dobu postní. Do této nádivky použijeme uzené a kuřecí maso, které spojíme provlhčeným toustovým chlebem. Chuť a barvu dodají…
Z bramborového těsta můžeme připravit knedlík, do kterého zabalíme bylinkovou náplň. Je to příloha skvělá zejména na jaře a na Velikonoce, kdy je možnost nasbírat mnoho…
Krupicové nočky jsou oblíbenou vložkou do polévky jako alternativa ke klasickým nudlím. Často se používají do vývarů, ale stejně dobře zafungují i v krémových…
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například…
Tradiční velikonoční nádivka by kromě různých druhů masa měla obsahovat také bylinky. Ty jsou zrovna na jaře v plné síle. V tomto receptu jich v nádivce máme hned…
V této polévce, vynikne díky tepelné úpravě nasládlá chuť kedlubny. Potlačí její jemnou štiplavost a případnou dřevnatost. K malým kostičkám této jarní krásky už přidáme…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Pečeme s Ivou: Jak snadno a efektivně založit domácí žitný kvásek na pečení chleba? Tento návod je praktický a zvládne jej každý
Kde se vzal karamel? Původ cukrovinky, po které šílí davy, je obestřen tajemstvím
Čeká vás rande nebo důležitá schůzka? Těmto potravinám se rozhodně vyhněte