Můj trhanec s pomerančovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky rozmícháme v mléce, přidáme sůl, cukr, mouku, skořici a metlou prošleháme. Necháme chvilku odpočinout.Bílky ušleháme na tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky rozmícháme v mléce, přidáme sůl, cukr, mouku, skořici a metlou prošleháme. Necháme chvilku odpočinout.Bílky ušleháme na tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta…
Tento sladký dezert je na přípravu velmi jednoduchý a zároveň plný čokolády a pomerančů. Kysaná smetana dodá svěží chuť. Podáváme vychlazené, s pomerančem a pekanovými…
Tento sladký dezert je na přípravu velmi jednoduchý a zároveň plný čokolády a pomerančů. Kysaná smetana dodá svěží chuť. Podáváme vychlazené, s pomerančem a pekanovými…
Lilek nakrájíme na tenké podélné plátky. Mátu nakrájíme nadrobno.Kuskus zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme vsáknout. Vmícháme mátu.Plátky lilku orestujeme na pánvi…
Do kastrůlku dáme kuskus, zalijeme mlékem, přidáme cukr, špetku soli, máslo, rozinky máčené v rumu i se zbytkem rumu, který se nevsákl do rozinek.Za stálého míchání…
Dyňu očistíme a nakrájame na kocky. Dáme ju do hrnca spolu s bobkovým listom, korením a kúskami očisteného zázvoru a narezanou cibuľou. Osolíme a zalejeme vodou. …
V chladných a deštivých dnech, které nemusí přijít jen s podzimem a zimou, se rádi zahřejeme. K tomu nám také může posloužit lahodný jablečný punč. Černý čaj, jablečný…
Ovocné a zeleninové poháry si získávají stále větší oblibu. Milují je konzumenti, ale i hospodyňky pro jejich snadnou a rychlou přípravu. Za chvíli je hotovo a zvlášť v…
Tento punč je taková dobrota, že se budeme chtít vyhýbat chřipce již od začátku podzimu! Štiplavá chuť zázvoru je zde tlumena pomerančem a teplé víno s rumem dokáže…
Marokánky patří mezi klasiku vánočního pečiva. Vyhledávají je hlavně ti, kteří nemusí takové suché a cukrované. Někdo zdobí klasicky čokoládou spodní stranu placiček,…
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a…
Těstoviny uvaříme dle návodu.V menším kastrůlku rozehřejeme trochu másla se skořicí a medem.Pomeranč rozdělíme na měsíčky a pokrájíme.Na talíři sypeme těstoviny mákem,…
Věnečky, z těsta vonícího po pomerančích, posypané arašídy a cukrem, krásně křupou v ústech a jejich příjemně sladká pomerančová chuť vám v nich zůstane ještě dlouho po…
Mrkev a celer oloupáme a na jemno nastrouháme. Pomeranč vyfilírujeme.Přidáme šťávu z celého citrónu a mandarinky a podle chuti osladíme.Necháme v chladu odležet.
Oloupaný česnek prolisujeme a v misce ho dobře prošleháme s olivovým olejem, citronovou (limetkovou) šťávou a petrželkou. Osolíme a opepříme.Pomeranče oloupeme a zbavíme…
Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplý, prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu proudění…
Punč patří neodmyslitelně k zimnímu období. Sklenice nebo hrneček s voňavým aromatickým nápojem zrovna láká k ochutnání. Zachumlejte se do deky a vychutnejte si trochu…
O Velikonoce nesmí na našem stole chybět tradiční sladký beránek. Ochutíme ho vlašskými ořechy, čokoládou, kandovaným ovocem a provoníme pomerančovou kůrou. Po upečení…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Konfitovaný česnek používají v luxusních restauracích: Podle našeho podrobného návodu není problém si ho připravit doma
Vyzkoušejte ketózu a zbavte se kil navíc!
Chlebíček na řízku: Specialita způsobila na sítích poprask. Místo dvou teď denně prodáváme patnáct, říká majitelka bufetu