Ryba v kořeněném těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenDo misky dáme vejce, zalejeme trochou mléka, přidáme koření na ryby a worčestrovou omáčku dle chuti (já dávám od oka cca 1 lžíci). Promícháme a přidáváme hladkou mouku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 320 kJ / 77 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Do misky dáme vejce, zalejeme trochou mléka, přidáme koření na ryby a worčestrovou omáčku dle chuti (já dávám od oka cca 1 lžíci). Promícháme a přidáváme hladkou mouku…
Všechno nakrájíme na kostičky, dáme do uzavíratelné nádoby, podle chuti osolíme, okořeníme a necháme alespoň týden naložené. Podáváme s rohlíkem.
Vánoce jsou za rohem a vy jste milovníci pochoutek z ryb? Tak to nemůže tato polévka chybět na vašem stole. Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky vykouzlí…
Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod vodou vydrbat…
Očištěné a vykuchané ryby povaříme a vychladlé obereme a nameleme na masovém mlýnku.Kdo nemá rád moc mleté, může maso jen obrat - nemusíte mít strach, když tam zůstane…
Veškerou zeleninu očistíme, rozkrájíme na kousky a promícháme v pekáči nebo zapékací míse (s poklicí) se solí, pepřem a zvoleným kořením. Polovinu směsi dáme stranou, na…
Chutný recept, který je inspirací na lehký a rychlý letní oběd nebo večeři. Šťavnatý rybí filet opečeme na másle a lehce okořeníme solí a kmínem. Servírujeme ho s lehkým…
Filety umeleme, nebo jemně nasekáme. Cibuli a slaninu na malé kostičky. Česnek utřít. Smícháme,přidáme vejce, okořeníme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Uděláme…
Ryby očistíme, vykucháme, opláchneme. Rozmačkáme česnek se solí, potřeme s tím ryby, lehce pokmínujeme. Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna. Potom ryby…
Rybu si omyjeme, osušíme, celou i vevnitř prosolíme a pokapeme citronem. Do pekáčku dáme rozpuštěné máslo, na něj nakrájíme cibuli s paprikou na proužky, rajčátka na…
Plech vymažeme máslem. Zmražené ryby omyjeme, osolíme a pokapeme citrónem. Položíme je na plech; posypeme kmínem a provensálským kořením. Položíme na ně plátky másla.…
Na pánvi si rozpustíme máslo a do něho vsypeme koření na ryby. Pak přidáme filety, které jsme pokapali citronem a osmahneme. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme…
Ryby čerstvě vyuzené nebo konzervované – použil jsem konzervované ryby podle receptu- http://www.toprecepty.cz/recept/28876-uzeni-ryb-a-konzervovani-uzenych-ryb…
Vymastíme si pekáček (remosku)máslem a vložíme syrové, oloupané brambory, nakrájené na kolečka. Posypeme kmínem, trochu posolíme a poklademe plátečky másla. Rybu…
Filety osolíme z obou stran mořskou nebo bylinkovou solí a obalíme ve škrobu. Do rozehřáté pánve dáme olej (arašídový) a opečeme filety z obou stran 2 minuty do zlatavé…
Do vacsej misky dame preosiatu, múku. Do stredu spravime jamku a nalejeme tam vlazne pivo . Muku s pivom vyslahame metlickou a ked treba pridame vlaznu vodu taka…
Očištěné porce ryby osolíme a opečeme v troubě na másle. Na části másla osmažíme nakrájenou cibulku, žampiony, osolíme, mírně podlijeme trochou vody a dusíme tak dlouho…
Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, okořeníme a dáme do pekáčku. Ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Položíme na zeleninu do pekáčku, navrch ještě poklademe…
Rybu uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Pak obereme od kostí, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, tavený sýr, tatarku, majonézu a promícháme…
Brambory vaříme ve slupce asi 10 minut, pak oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Papriky nakrájíme napříč na proužky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Makrely zbavíme hlav,…
V hrnci uvaříme ryby a kapří hlavu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Necháme vychladnout, pak zcedíme a rybí maso obereme tak, abychom měli v polévce co nejmíň…
Do hrnce nalijeme bílé víno, 125 ml vody, přidáme jeden bobkový list, sušený tymián, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu. Přidáme rybu a necháme ji vařit 15-20 minut…
Uzenáče pečlivě vykostíme a maso buď rozmačkáme vidličkou,nebo utřeme do hladka. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Postupně přidáváme koření a vymícháváme…
Smetanové zelí: Na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme lisovaný česnek a zaprášíme moukou. Ze zelí důkladně! vymačkáme vodu, nakrájíme najemno a…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka
Grilování levou zadní: Hovězí srdíčka anticuchos byla kdysi jídlem pro otroky. Dnes díky této marinádě nahradí svíčkovou!
Tajemství staročeské kuchyně: Brambory na loupačku - a na tisíc dalších způsobů