Krémové rizoto se žampiony a parmezánem
Recept ještě nebyl hodnocenCibulku nakrájíme najemno, slaninu na kostičky, žampiony na plátky.Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme půlku ze čtvrtky másla, přidáme cibuli se slaninou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibulku nakrájíme najemno, slaninu na kostičky, žampiony na plátky.Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme půlku ze čtvrtky másla, přidáme cibuli se slaninou a…
Rýži přebereme, opláchneme studenou vodou, pak několikrát horkou vodou. Necháme okapat. Pak ji dáme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, cibuli se zapíchnutým…
Studenou rýži, může být i zbylá od oběda, smícháme s vejci a zbylými přísadami. Vše důkladně promícháme a tvoříme přibližně stejné kuličky.Každou kuličku obalíme ve…
Nakrájíme cibule na drobno a dáme na rozpálený olej do vyšší pánve.Mezitím nakrájíme vepřovou plec na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme.Když je cibule…
1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a mícháme, dokud nebude rýže průhledná. 2. Přidáme česnek, sůl, kumín a řádně promícháme. 3. Vmícháme protlak a vývar…
Do kastrůlku dáme máslo a osmahneme na něm cibulku, která by neměla zhnědnout, stačí jen když zpění.Přidáme na kostičky na krájené kuřecí maso a necháme ze všech stran…
Ze všech přísad, tedy z mletého masa, vajec, ovesných vloček, strouhanky, cibulky a rozmačkaného čenseku, si připravíme nádivku do paprik. Papriky omyjeme, osušíme a…
Do vody na rýži dáme 2 lžičky soli a lžičku kari pro obarvení, necháme vařit dle návodu. Než se rýže uvaří, nakrájíme cibuli na drobno a na pánvi zesklovatíme na menším…
Rýži propláchneme studenou vodou, dáme do pekáčku nebo do remosky. Přidáme sůl, pepř, petrželku, mrkev, máslo, kari, vývar a promícháme. Kuřecí prsa z obou stran osolíme…
Hovězí kližku nakrájíme na větší kostky, slaninu na malé kostičky, cibuli a bílé papriky na drobno. Rajčata zalijeme vařící vodou, necháme spařit, oloupeme, vydlabeme…
Máte rádi sladké obědy? Pak určitě ochutnejte tento skvělý, vláčný rýžový nákyp se švestkovým kompotem. Nákyp nejen zasytí, ale také upokojí vaší chuť na sladké.…
Na tuku si osmahneme cibulku, přidáme párek, trochu osmahneme, pak přidáme zeleninu a osolíme a trošku opepříme. Mezitím si uvaříme rýži a při varu přidáme kari koření,…
½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením,…
Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem. Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1…
Smícháme všechny sušené houby a zalijeme vroucí vodou, minimálně 1 l, aby byly houby ponořené i po nabobtnání. Necháme ve vodě 1 hodinu. Vodu nevylívat!Rýži dáme do…
1. Pripravime si papriky na naplneni, omyjeme je,odrizneme vrsek tak abysme meli cepku na zaklapnuti, vyjmeme duzinu i se seminky a omyjeme. Takhle pripravime vsechny…
Na pánvi rozpustíme drobně pokrájený špek a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Mleté maso dáme do mísy, přidáme napolo uvařenou rýži, vajíčko a polovinu špeku s…
Je možné, že rýže není vaše nejoblíbenější příloha. Někdy je suchá, jindy jste ji připekli a nebo rozvařili na kaši? Vyzkoušejte tento recept s kouskem jemného másla.…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Přímo do pekáčku s výpekem přidáme nakrájenou cibuli, rýži, sůl a vodu. Pečeme v troubě pod pokličkou.Když je rýže skoro měkká, přidáme zeleninu, nakrájené maso a…
Omytý lilek nakrájíme na kostky, osmažíme v oleji a uložíme na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk. V širším kastrolu lehce osmahneme krájenou cibuli, na ní…
Přesto že rizoto patří mezi nejobyčejnější jídla, dá se s pestrými obměnami připravit pokaždé jinak. Přidáním rajčatového protlaku a sterilovaného leča získá pikantní,…
Jablko oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a zalijeme trochou vody (přibližně po úroveň jablek). Nesladíme. Dáme na sporák a pod pokličkou pomalu vaříme,…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Retro okénko: Pamatujete na roksová lízátka? Kulatá dobrota stála 40 haléřů, vyrábí se dodnes a prodává za 4 koruny
Mrkvové placičky: Šťavnaté placky s cibulkou a bylinkami chutnají luxusně, jsou skvělou přílohou, ale nahradí i hlavní jídlo
Melta nejen ke snídani: Zdravá náhražka kávy se nemusí sladit, nejlépe chutná tradičně připravená a hotová je za chvíli