Pařížský hřbet
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. …
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame olej, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 min. Uvaríme kávu a necháme vychladnúť.…
piškot: ušleháme žloutky s cukrem, bílky ušleháme v sníh. Přidáme mouku do směsi ze žloutků, přikápneme tak 6 kapek mandlové tresti, opatrně bílek a dáme péct do…
Hotový korpus rozkrojíme na tři díly, které promažeme marmeládou a krémem (- máslo ušleháme s cukrem, přišleháme tvaroh a nakonec zapracujeme do tuha ušlehanou smetanu)…
Uvaříme kávu, přidáme likér, rum a cukr a necháme mírně zchladnout. Mísu vyložíme potravinářskou folií a do ní skládáme oblou stranou dolů piškoty namočené v kávě tak,…
Tento sladký dezert je na přípravu velmi jednoduchý a zároveň plný čokolády a pomerančů. Kysaná smetana dodá svěží chuť. Podáváme vychlazené, s pomerančem a pekanovými…
Originál tiramisu se dělá pouze z Mascarpone. Ale protože je dražší, můžeme volit i jiné varianty. Místo něj se dá použít kombinace 1 vanička neochuceného pomazánkového…
V míse si smícháme mouku, oba cukry, prášek do pečiva, kokos, kokosový pudink. Přidáme vejce, rozehřáté máslo mléko a nastrouhaná jablíčka, která jsme promíchali s kůrou…
Osmahneme (já na sádle) nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhanou mrkev. Přidáme maso, lžíci másla, necháme za stálého míchání propojit a zalijeme…
Do kastrolu se silným dnem nalijeme vodu,osolíme špetkou soli, přidáme tuk a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme najednou všechnu mouku a pilně mícháme, až se vše…
Neradi stojíte dlouhou dobu u plotny, ale i přes to chcete uvařit chutný a výživný oběd? Vyzkoušejte tyto těstoviny se sušenými žampiony a kousky kuřecího masa. Vše…
Špenát je velice oblíbenou přílohou nejen k uzenému masu. Vyzkoušejte si připravit tuto netradiční variantu, kdy listy špenátu zaměníte za medvědí česnek. Přípravu této…
Utřeme vejce s cukrem a máslem. Přidáme zbylé ingredience a umícháme těsto. Mezitím si vymažeme a vysypeme plech. Rovnoměrně těsto rozmístíme a poklademe ovocem. ( U mě…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Listový špenát nasekáme na kousky a na lžíci oleje orestujeme na pánvi do měkka. Osolíme a opepříme. Vejce uvaříme na tvrdo.Kotletku podélně rozkrojíme, aby vznikla…
1. Lososa osolíme, okořeníme citronovým pepřem a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Dáme stranou a udržujeme v teple. 2. Do výpeku vlejeme citronovou šťávu (já…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva a pomalu přimícháme do vaječné směsi, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Smetanu vyšleháme do polotuha a za stálého míchání přisypeme všechen cukr, pak jeden po druhém vmícháme žloutky. Postupně zapracujeme mouku s práškem do pečiva i mléko. …
Nenechte se „rozhodit“, že v dortu není ani gram mouky; nahradily ji ořechy a mletá káva, která zde navrch plní úlohu koření. Opatrnost je pak na místě při prokrajování…
Cukr, změklé máslo a žloutek utřeme do pěny. Pak přidáme ostatní suroviny a ušleháme. Ke konci přidáme sníh z bílku. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a…
Do kastrůlku nalijeme 70 ml vody, přidáme třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty, poté přidáme limetovou šťávu a stáhneme z ohně.…
Z mouky, cukru, másla a ořechů vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Pokud chceme tmavé doutníčky, přidáme do těsta…
Muffiny jsou vděčným moučníkem jak pro malé, tak i pro velké. Jejich příprava je snadná a můžete je připravit na nespočet způsobů a chutí. V tomto receptu jsou spojeny…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Jídelníček na rekreacích ROH: Vydatné snídaně, na oběd výběr ze čtyř jídel a pokaždé tradiční moučník
České kynuté buchty s tvarohovou náplní: Krásně nadýchané a provoněné vanilkou zachutnají každému
Moderní papiňáky šetří váš čas i peníze. Proč je u nich důležitý způsob zavírání?