Králík na pepři, v rajčatové šťávě
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné a osušené maso poprášíme paprikou a sušeným česnekem. Vetřeme olej a necháme v lednici nejlépe do druhého dne v nádobě s víkem uležet.V kastrolu nebo pánvi na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné a osušené maso poprášíme paprikou a sušeným česnekem. Vetřeme olej a necháme v lednici nejlépe do druhého dne v nádobě s víkem uležet.V kastrolu nebo pánvi na…
Mäso pokrájame na kocky, kapustu na rezance, cibuľu na drobno, všetku zeleninu na kocky cca 1x1 cm. Dáme do PH, osolíme, okoreníme - opatrne! Pridáme bobkový list,…
Maso z konzervy nakrájíme na kostky a cibuli na půlkolečka. Podusíme 5 minut na oleji. Přidáme papriky na nudličky, rajčatovou šťávu a koření. Necháme přejít varem,…
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme na hrubo nastrouhanou mrkev a promícháme. Řapíkatý celer očistíme a pokrájíme na malé kostičky, které přisypeme do hrnci k mrkvi.…
Maso očistíme, kůži nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme olejem a červeným vínem. Posypeme hrubou solí, smíchanou s jemně nasekaným tymiánem a rozmarýnem. Necháme…
Osolenou vodu přivedeme k varu, vhodíme do ní nudle, přidáme lžíci oleje a uvaříme do měka. Papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny scedíme a nakrájíme na plátky.…
V hlubší pánvi si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté, které rozmícháme a necháme zatáhnout. Přihodíme pokrájená oloupaná rajčata, rozetřený česnek,…
Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.Stehna očistíme a každé prošpikujeme 2 špalíčky špeku. Okořeníme pepřem a solí a dáme je…
Na másle osmahneme cibuli, celer, přidáme nakrájená rajčata a společně restujeme.Přidáme všechno koření, bujón a rajčata v konzervě. Trochu restujeme. Můžeme přisladit…
Bílý chléb nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme do křupava. Necháme zchladnout.Oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, na stejně malé kostičky nakrájíme i papriku,…
Rozehřejte olej v hrnci na střední teplotu, přidejte cibuli, celer a mrkev. Vařte za stálého míchání asi 5 minut, nebo až je cibule měkká a sklovitá. Přidejte česnek a…
Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam…
1-Takto pripravene bravcove maso z kare s ocistenou jednou kostou a druhou vybratou sa vola v anglictine ( rack of pork with frenching) slovenske slovo myslim je…
Z uvedených surovin si umícháme marinádu a do ní dáme nejlépě přes noc mainovat maso, které jsme si mírně naklepali přes potravinářskou folii. Vepřovou blánu si…
Z uvedených surovin si umícháme marinádu a do ní dáme nejlépě přes noc mainovat maso, které jsme si mírně naklepali přes potravinářskou folii. Vepřovou blánu si…
Na másle osmažíme nakrájenou cibuli přidáme cukr. Vložíme srdce rozdělené na čtvrtiny a orestujeme, přidáme koření (používám čajové vajíčko), zalejeme rajskou šťávou,…
Všetko zmiešame, dobre vychladíme, podávame s bazalkovými lístkami.
Listové těsto na vále rozválíme na obdélník. Rádýlkem nakrájíme čtverce, ze kterých vytvarujeme lodičky. Kraje lodiček otočíme a přehneme dovnitř. Houby nakrájíme na…
Nakrájíme maso, vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou zeleninu a žampiony. Nalijeme sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, dijonskou hořčici. Nasypeme celé grilovací…
Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou klobásu a restujeme cca 2minuty, až pustí šťávu. Přidáme na silnější…
Cibuľu očistíme, pokrájame a dáme na olej speniť. Po chvíli pridáme pretlačený cesnak, lusky, pokrájanú cuketu - polmesiačiky, paradajkovú šťavu, osolíme, okoreníme,…
Vychlazené kefírové mléko krátce mixujeme s vychlazenou rajčatovou šťávou a ihned podáváme. Množství si odhadne každý sám podle své chuti.
Z rozehřátého tuku a mouky umícháme světlou jíšku. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, rajčatovou šťávu nebo kečup zředěný s vodou, dobře prošleháme a provaříme.…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Slavné omáčky: Víte, že holandská omáčka ve skutečnosti pochází z Francie? Základem ale muselo být holandské máslo!
Šťavnaté čerstvé datle jsou elixírem zdraví! Nabijí vás vitaminy a dodají tělu energii
Chorvatsko není předražené, je to mýtus, říká Češka, která je tam jako doma. Hledejte místní „hotovky“ a jděte dál od moře, radí