Dalamánky II.
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí, mimo hrubé soli a trochy kmínu na posypání a vajíčka na potření. Program-těsto. Pak vypracované těsto vyndáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí, mimo hrubé soli a trochy kmínu na posypání a vajíčka na potření. Program-těsto. Pak vypracované těsto vyndáme…
Přestože jde o obyčejné tukové rohlíky, velmi si na nich pochutnáte. Domácí rohlíky jsou voňavé, křupavé a na rozdíl od kupovaných jsou dobré i další den. Nejlépe ale…
Brambory dobře omyjeme a osušíme. Uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Pomůžeme si dvěma lžičkami, které položíme z každé strany. Do každého zářezu dáme lístek bylinky a…
Těsto vyválíme a vyložíme s ním kulatou koláčovou formu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a necháme 10 minut předpéct.Z jedné kuličky mozzarelly si odkrojíme polovinu…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (nejlépe den předem). Oloupeme, pokrájíme na silnější kolečka a zamícháme ve směsi uzené papriky, soli a pár kapek…
brownies: 1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby papír na protilehlých stranách přesahoval.…
Jednoduché slané pohoštění připravíme z jogurtového těsta. Těsto rozválíme, rozdělíme na čtverce, naplníme Nivou a pečeme posypané sezamovým semínkem, hrubou solí a…
Pokud máte v plánu filmový večer, nebo posezení u piva, pak nesmí chybět slané pohoštění. Třeba dlouhé tyčinky z kynutého těsta, které jsou krásně křupavé a křehké.…
Nejprve si uděláme kvásek: 1 šálek vlažného mléka, přidáme rozdrobené kvasnice, 1 lžíci polohrubé mouky a jednu lžičku cukr krupice. Dáme na teplé místo a čekáme dokud…
Maso promíchejte v míse s jablkem, mrkví, celerem, hořčicí, nastrouhaným sýrem, solí, kmínem a strouhankou. Propracujte tak, aby vám vznikla vláčná a tvárná směs.…
I když tyto placičky nejsou náročné na suroviny ani na přípravu, chutnají skvěle. Když je nabídnete přátelům ke sklence vína, nebo hostům na oslavě jako pohoštění, jen…
Z trošky mléka, droždí, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a dáme na teplé místo vzejít. Na hrubém struhadle nastrouháme šunku a sýr.Do mísy vsypeme mouku, přidáme…
Kvásek, 250 g vody, a třetinu mouky nejdříve opatrně rozmícháme na kašičku, přidáme zbytek mouky, sůl, kurkumu a olej a hněteme…zbytek vody doléváme podle potřeby, dokud…
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody a promícháme s cukrem. Kvásek necháme vykynout na teplém místě. Mouku smícháme se solí a prosejeme do mísy. Přidáme vzešlý kvásek…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.Mezitím připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone…
Mouku smícháme s nadrobeným droždím, přidáme sůl, rozehřáté a zchladlé máslo, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a důkladně je vyhněteme. Tužší těsto necháme vykynout…
Omytá a osušená stehna i bůček posypeme hrubou solí, drceným barevným pepřem, poprášíme uzenou paprikou a zakápneme směsí z oleje, piva a medu. Takto necháme naložené v…
Mouku smísíme ve větší míse se solí a droždím, vlijeme vodu a dobře promícháme. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a uložíme na 12 hodin na teplé místo. Po 12hod. těsto…
S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí…
Nadýchané uvnitř a na povrchu krásně lesklé a dozlatova vypečené. Takové jsou tyto bulky, které jsou zvláčněny podmáslím. Jsou skvělé jako snídaňové pečivo, k obědové…
Mušličky z tvarohového těsta můžete připravit na silvestrovskou oslavu, nebo k posezení u dobrého vína. Náplň můžete zvolit takovou, jakou máte rádi. Zajímavá je…
Křupavé a křehké tyčinky jsou vítanou chuťovkou k vínu nebo pivu a jen málokdo by hádal, že se v těstě skrývá nastrouhaná cuketa. Tyčinky před pečením potřeme vejcem a…
Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené. Podrobnější popis přípravy steaku je v receptu uvedeném v poznámce. Vyjmeme,…
Chleba namočíme do vody, po změknutí slijeme a trochu vymačkáme, zahustíme moukou na tužší těsto a přidáme droždí. Nemohu bohužel uvést množství mouky ani chleba, je…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 12. 6. 2024 08:35
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Kosmatice, to je nejlepší možnost, jak využít květy černého bezu. Křupavé těstíčko vylepší rum, důležité je krátké smažení při vyšší teplotě
Co mají společného indonéský knedlíček cilok a slovenské halušky? Na jejich přípravu se dá snadno vyzrát. Ukážeme jak
Konec plýtvání: Jak si poradit s velkým množstvím vajíček po Velikonocích