Dušená vepřová plec sedláka Mrkvičky
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou plec nakrájíme na silnější plátky a následně na kostičky.Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a silnější plátek másla.Po rozehřátí s máslem vložíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou plec nakrájíme na silnější plátky a následně na kostičky.Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a silnější plátek másla.Po rozehřátí s máslem vložíme na…
Na olivovom oleji osmahneme nasekanu cibulku, cesnek a sampiony, asi 5 minut opekame. Pridame kuracie maso a opekame do zatiahnutia, asi 12 minut. Maso osolime,…
Jídlo z jednoho pekáčku plné dobrot. To je tento jednoduchý recept s minimem vložené námahy kuchaře. Suroviny nakrájet, vyrovnat do pekáčku a pak už jen počkat na chutný…
Nejprve připravíme náplň do olihní. Na oleji zesklovatíme najmeno nakrájenou cibuli, přidáme posekaná chapadla, pinie, posekané ančovičky a orestujeme. Odstavíme a…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Cibulové kroužky: 1) Nakrájenou cibuli dáme na 5 minut do studené vody. Poté obalíme v mouce smíchané s kořením. Poté namáčíme do podmáslí s rozšlehaným vejcem, solí a…
Z králičího hřbetu opetrně vyřízneme po obou stranách kotletku. Je dlouhá, podle velikosti králíka cca 15-20 cm jedna. Nakrájíme ji na kolečka cca 1-2 cm široká, malinko…
Rajčata rozkrojíme napůl a vyskládáme je na pekáč. Posypeme solí, cukrem, bazalkou a oreganem a polijeme asi čtyřmi lžícemi olivového oleje.Troubu rozehřejeme na 200°C,…
Brokolici povaříme,já ji dělám v mikrovlnce 5 min.na plný výkon,nudle uvaříme.Na rozškvařenou slaninu dáme zesklovatět cibuli.Do lehce vymazaného pekáčku dáme nudle…
Zapneme troubu na 180 °C, pekáček vytřeme olejem, řízky naklepeme zlehka přes fólii a odložíme stranou. Do misky rozklepneme vejce, přidáme sůl, pepř, bylinky a…
Toto výborné jídlo z kuřecího masa a zeleniny připravíme během chvilky. Maso orestujeme, ve výpeku orestujeme i česnek, zázvor a zeleninu, a podusíme na skus. Dochutíme…
Bramborovou směs promícháme se všemi surovinami tak, aby vzniklo husté těsto. V případě potřeby těsto ještě doředíme mlékem nebo vodou. Z těsta mírně navlhčenýma rukama…
Omyté maso dáme vařit spolu se zeleninou a kořením do vařící vody. Vaříme do měkka cca hodinku. Rozpustíme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celer zakápnutý…
Je čas oběda a vy nevíte, co rychle připravit sobě nebo hladovým dětem? Špagety jsou vždy skvělá volba. K nim pak připravíme lehkou omáčku z česneku, rajčat a bazalky.…
Starší pečivo není nutné vyhazovat. Můžeme z něj připravit jak strouhanku, tak i mlsání na večer k televizi. Z pečiva nakrájíme kousky, ideálně hranolky, a potřeme je…
Panenky odblanime a rozrizneme na plat. Takto pripravene maso osolime, opeprime cerstve mletym peprem a posypeme susenou bazalkou. Dale poklademe platky sunky Prosciutto…
Do sklenice na dno rozsypeme část sušené bazalky, na to dáme sušená rajčata a na trojúhelníčky nakrájený hermelín. Takto vrstvíme až po hrdlo.Zalijeme olejem a dáme na…
Sladké cukroví je standard. Buďte originální a vsaďte na pohoštění slaným cukrovím, které můžete mít připravené po ruce. Před servírováním slepujeme pomazánkou, třeba z…
Maso nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme sádlo a olej.Nudličky masa osolíme a opepříme nejlépe čerstvě umletým pepřem a vložíme je do rozpáleného tuku, zprudka je…
Masová směs:Na 2 PL oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme česnek a smažíme jen asi další minutu.K cibuli přidáme mleté maso a rychle orestujeme, asi 5 minut.Přidáme…
Cibuli osmahněte na oleji lehce do hněda, přidejte česnek a ještě chvilku smažte.Přendejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience a párkrát zapulzujte, dokud se…
Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do mísy. Brambory řádně omyjeme, nakrájíme na…
1. V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 až 5 minut. Přidáme česnek a smažíme asi další 1…
Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme do mističky, ve které budeme dip připravovat. Vajíčka v jiné mističce rozmačkáme vidličkou. Rozmačkaná je přidáme k cibulce.K této…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Slavné omáčky: Víte, že holandská omáčka ve skutečnosti pochází z Francie? Základem ale muselo být holandské máslo!
Šťavnaté čerstvé datle jsou elixírem zdraví! Nabijí vás vitaminy a dodají tělu energii
Chorvatsko není předražené, je to mýtus, říká Češka, která je tam jako doma. Hledejte místní „hotovky“ a jděte dál od moře, radí