Pikantní rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy prosejeme mouku, promícháme se solí a pepřem a doprostřed uděláme důlek. Vsypeme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a necháme kvásek vzejít. Přidáme olej,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí a pepřem a doprostřed uděláme důlek. Vsypeme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a necháme kvásek vzejít. Přidáme olej,…
Slaný francouzský koláč quiche se v poslední době těší veliké oblibě. Připravte si jeho menší variantu, skládající se z křehkého těsta a výtečné smetanové náplně se…
Maso nařežeme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, posypeme kořením na rožnění a zatlačíme do masa, maso obalíme v hladké mouce, na rozpálený olej vložíme do pánve…
Do ušlehané šlehačky zamícháme nastrouhaný sýr a na proužky nakrájenou papriku.Mažeme na veku,jednohubky.
1) V pánvi nechte na středním plameni rozpustit 30g másla. Přidejte mouku a opékejte jednu až dvě minuty do světlé jíšky. Postupně přilévejte mléko a vsypte 30g ementálu…
1) V pánvi nechte na středním plameni rozpustit 30g másla. Přidejte mouku a opékejte jednu až dvě minuty do světlé jíšky. Postupně přilévejte mléko a vsypte 30g ementálu…
Chlieb narežeme na kocky asi 1,5x1,5x1,5 cm a opečieme ho na panvici s trošičkou oleja ( miešame, aby sa nespálil ). Paradajky narežeme na tenké kolieska, syr na malé…
Oloupaná jablka nastrouháme na jemném struhadle a zakápneme citronem.Přidáme najemno nastrouhaný sýr, majolku, sůl, pepř, žervé.Všechno promícháme a podle potřeby ještě…
Smícháme strouhaný parmezán a ostatní sýry pokrájené nadrobno. Nudle vaříme ve větším množství slané vody s olejem (8-10 minut). Nesmíme je rozvařit. Okapané nudle…
Mleté maso osolíme a dobře promícháme s nadrobno nasekanou hlívou, jemně nastrouhanou mrkví a sýrem, prolisovaným česnekem, žloutky, pažitkou a kořením. Masovou směsí…
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova.Přidáme šunku nakrájenou na kostičky (nebo kuřecí maso, které jsme nakrájeli na kousíčky) a orestujeme. Pak…
Ledový salát nakrájíme na nudličky a naskládáme na talíře.Nakrájíme kukuřičky, kapii, rajčátka, šunku a ementál a vše poskládáme na salát.Suroviny na dip dáme do misky a…
Z drozdia, cukru, vlaznej vody a trochu mlieka si pripravime kvasok a nechame, nech sa nam drozdie zobudi ;) Hladkú a celozrnnú múku zmiešame v miske, pridáme asi…
Žampióny očistíme, pokrájíme na poloviny a vsypeme do vyššího pekáčku. Přidáme česnek, nakrájený na tenké plátky a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Necháme prohřát…
Syry narežeme na malé kocky.Každú kocku budeme baliť do salámy.Striedavo napichujeme na špilky v saláme obalené syry, kolieska redkvičiek, polky paradajok, polkolieska…
Květák rozebereme na malé růžičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a cca 5 minut povaříme. Květák by neměl být rozvařený, ale stále pevnější na skus. Vyjmeme,…
Těstoviny uvaříme dle návodu. Rozpustíme máslo, vmícháme do něho mouku a osmažíme asi 20 vteřin. Postupně zašleháme mléko, abychom získali jemně bílou kaši. Přivedeme k…
Na válu zpracujte prosetou mouku, máslo, žloutek a sůl s troškou studené vody do vláčného těsta. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu asi půl hodiny odpočinout.Těsto…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Opečené housky, šťavnaté maso s rozteklým sýrem,…
Těsto zaděláme v pekárně nebo v míse jak jsme zvyklí a necháme vykynout. Poté ho vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, rozdělíme na dvě části a každou část vytáhneme…
1.Do velké mísy roztrháme na kousky ledový salát. 2.Vmícháme nakrájenou šunku,avokádo,scezenou kukuřici a nastrouhaný ementál. 3.V mističce ušleháme ze všech uvedených…
Oba druhy sýrů nastrouháme, přidáme lučinu nebo žervé, majolku, utřený česnek se solí a bylinky. Natřeme na veku nebo nakrájené bagety a zdobíme podle každého.
Šunkové rolky nemusí být jen s křenovou šlehačkou. Tyto s česnekem jsou stejně dobré, jejich příprava je opravdu snadná a lehce si je můžete připravit doma. Je jen…
Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme hranou dlaně, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet (nejlépe do druhého dne…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Růžičková kapusta je nenáročná zelenina, kterou můžete sklízet i v mrazech. Před škůdci ji ochrání postřik a odstraňování plevele
Jak na hedvábná míchaná vejce podle Jamieho Olivera? Slavný šéfkuchař doporučuje začít lžičkou másla a včas sundat pánev ze sporáku
Retro okénko: Kdo vymyslel mouřenína z obalu legendární Kofily?