Pruhovaný borůvkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenV míse smícháme metličkou vejce, cukr, mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a šťávu.V druhé misce smícháme tvaroh s cukry, důkladně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse smícháme metličkou vejce, cukr, mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a šťávu.V druhé misce smícháme tvaroh s cukry, důkladně…
Vláčné karamelové řezy na první pohled překvapí efektní mozaikou, kterou na jejich řezu tvoří tvarohová náplň. Chuť karamelu v tvarohové náplní je méně obvyklá, ale…
Tyto řezy chutnají výborně díky švestkovému kompotu, který přidáme do těsta. Po upečení je potřeme krémem z tvarohu a pomazánkového másla, polevou z Ledových kaštanů,…
Pekáček 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na pánvičce opatrně rozpustíme máslo na drobenku. Tvaroh vyšleháme se smetanou, cukrem a škrobem. Do…
Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…
Nejprve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny - čím více bílá, tím lepší. Pak postupně všleháváme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…
Těsto vyválíme na vále s moukou na cca 6 plátků. Ricottu a tvaroh smícháme a osladíme. Jednotlivé plátky těsta potřeme krémem z ricotty a tvarohu a poklademe půlkami…
Do mléka klasicky uvařte vanilkový puding. Oslaďte o trošku více, než je podle vaší chuti - přijde do něj totiž ještě hořká čokoláda. Až puding odstavíte, ještě do…
Ovoce v kombinaci s tvarohem v opravdu jemném a šťavnatém těstě dělá z tohoto moučníku opravdovou lahůdku. Výběr ovoce záleží jen na vás. Závěrečné pokapání másla s…
Všechny suroviny rozmixujeme ve stolním mixéru/tyčovým mixérem.
Do vhodné formy, nejlépe rozevírací dortové, nasypeme vrstvu piškotů tak, abychom pokryli celé dno. Na piškoty nasypeme ovoce a v případě použití kyselejších druhů (…
Nejdříve smícháme všechny suroviny na těsto a uhněteme v mixéru,zpracované těsto zabalíme do folie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice. Potom těsto…
Krém: Z mléka, vanilkového pudinku a 3 lžic cukru uvaříme běžným postupem hustější pudink. Návod na přípravu je i na pudinkovém sáčku,jen dáme méně mléka. Kastrůlek…
Tradičním způsobem uděláme kynuté těsto(kvásek, kynout 1 hodinu....atd.) Těsto dáme na plech, potřeme nádivkou a ne úplně do konce šířky, abychom mohli konce přehnout…
Nadýchaná buchta, která je vhodná i pro ty, co nemohou lepek. Bezlepkový moučník plný tvarohu, kokosu a mandlí je díky sněhu z bílků jemný jako obláček. Citronová kůra…
Na dno dortové formy si dáme papír na pečení, boky do poloviny vymažeme olejem a vysypeme hrubou mouku. Kdo nemá papír na pečení tak vymaže celou formu a to doporučuji…
Do mísy dejte oba tvarohy (snad můžete použít i dva vaničkové či naopak dva alobalové, ale to víte, já zpracovávala ty zbytky, přidejte vaječné bílky a mléko a dobře…
Žloutky s cukrem vymicháme nebo ušleháme ručním šlehačem, přidáme uvařený olej s vodou a mouku s kypřícím práškem. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Nalijeme na…
Nadýchaný, jemný a vláčný, takový je toustový chleba z dílny cukráře Josefa Maršálka. Do kynutého těsta, které je založeno z omládku a směsi hladké a celozrnné špaldové…
Vejce oddělíme. Do mísy dáme tvaroh, žloutky, olej, cukry a vyšleháme. Přidáme mouku s kypř. práškem a pudingem, přilijeme mléko, nakonec přidáme z bílků sníh. 3/4 těsta…
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh.Do žloutků přidáme cukr a olej a ušleháme do husté pěny. Mouku prosijeme a přidáváme ji střídavě se žloutkovou…
Mrkev s celerem si očistíme, oškrábeme a jemně nastrouháme. V pánvi rozehřejeme máslo a mrkev s celerem cca minutu opékáme, poté přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř…
Z mléka,pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Necháme mírně vychladnout a do vlažného vmícháme tvaroh. Společně našleháme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Kávové dezerty: Dokonalé tiramisu vyžaduje správné suroviny. Jak na mraženou granitu?
Jak péct cukroví se sádlem nebo škvarky? Chce to nižší teplotu a sádlo v kostce!
Drobenka je ozdobou každého koláče. Aby byla křupavá, je třeba dodržet poměr ingrediencí, vůni jí dodá skořice nebo vanilka