Švestkový koláč s mákem a drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C. Připravíme také drobenku z polohrubé mouky, másla a moučkového cukru a necháme ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C. Připravíme také drobenku z polohrubé mouky, másla a moučkového cukru a necháme ji…
4 lžičky želatiny smíchejte se 4 lžícemi studené vody a nechte nabobtnat (cca 5 minut). Mezitím rozdrobte sušenky válečkem v čisté utěrce na co nejjemnější drť -…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.Vyválíme, vykrojíme kytičky a upečeme při 175 °C.Slepujeme čokoládovým krémem, který uděláme tak…
V míse postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou rozpusťte 100 g hořké čokolády se 100 g másla a 120 g třtinového cukru. Odstavte z plotny, přidejte 100 ml silné kávy, 4…
Želatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat. V kastrůlku zahříváme smetanu, cukr, skořici, vanilku a namočenou želatinu, dokud se vše nespojí a želatina nerozpustí.…
Nejprve je třeba nachystat si čokoládu, což je trošku piplačka. Mléčná čokoláda relativně spolupracuje, a když si vezmete nůž s ostrou a tenkou čepelí, měla by se vám…
Vejce s cukrem a kořením (viz. poznámka) šleháme do velmi husté pěny. Pak do ní zapracujeme mouku s kypřidlem. Těsto nesmí lepit, takže možná budete muset trošku mouky…
Velmi ostrým nožem nakrájejte bílou čokoládu na malé kousky – dobře to jde keramickým nožem. Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte v robotu do hladké směsi. Zvlášť…
Ideální je připravit čokoládový nápoj den předem. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do mísy.Zvlášť v hrnci smíchejte kakao v prášku a kukuřičný škrob se 2 lžícemi…
Linecké cukroví má své místo vždy jisté, ať jde o Vánoce, oslavy nebo i všední den. Těsto z tohoto receptu je plné másla a lískových oříšků, které mu dodají chuť.…
Višně umyjeme a vypeckujeme. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme 10-20 minut odležet. Občas zamícháme. Pak lehce povaříme do zhoustnutí a necháme vychladit.Můžeme…
Přidáno před 24 minutami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá svůj vyhlášený holandský řízek. Jedna ingredience dělá jídlo božským
Cmunda po kaplicku: Jihočeský bramborák, plněný uzeným a podávaný se zelím je skvělým jídlem do podzimních plískanic
Matcha je superčaj, který můžete pít i jíst. Vyrobte z něj zdravé lívance nebo skvělý koláč