Palačinky ze zakysané smetany
Recept ještě nebyl hodnocenPalačinky jsou klasika, kterou milují nejen děti. Můžeme je připravovat na sladko či na slano a kombinovat se vším možným. Dnes použijeme méně tradiční těsto, které je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Palačinky jsou klasika, kterou milují nejen děti. Můžeme je připravovat na sladko či na slano a kombinovat se vším možným. Dnes použijeme méně tradiční těsto, které je…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
V horkých letních dnech přijde vhod příjemné osvěžení. V takovou chvíli nic nepotěší víc než domácí limonáda. Vybrali jsme pro vás recept na poctivou okurkovou, ve které…
Šašlik neboli maso na jehle je velmi oblíbená záležitost u našich východních sousedů. Grilování naloženého a ochuceného masa patří k víkendovému hodování v mnoha…
Všechny suroviny na palačinky ušleháme metlou a usmažíme palačinky.Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso nebo uzeninu a papriky, orestujeme a pak…
Mouku rozmícháme dohladka v části tekutiny, přidáme sůl a prošlehaná vajíčka a krátce ušleháme hustší těsto. Necháme 30 minut odpočinout.Pak na kvalitní pánvi pečeme na…
Většina z nás využívá zázvor v době nachlazení. Ze zázvoru však můžete připravit příjemně štiplavou limonádu, která vám poskytne osvěžení a navíc mírní záněty, čistí…
Všechny suroviny řádně vymícháme metličkou. Necháme chvíli uležet. Pánvičku lehce vymažeme olejem a smažíme palačinky z obou stran. Mažeme marmeládou a zdobíme šlehačkou.
Připravíme si čaj z vroucí vody a 2 sáčků mátového čaje - necháme 10 minut vyluhovat. V ještě teplém čaji rozmícháme med a necháme pořádně vychladit. Vychlazený čaj s…
Z droždí a trochy mléka si uděláme kvásek. Do misky si prosejeme mouku a cukr. Přidáme vejce, žloutek, kypřící prášek, zbylé mléko, olej, minerálku, vanilkový cukr, sůl,…
Vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme olej, minerálku a zbytek surovin. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180 °C asi 25-30 minut.Na krém…
Připravíme ovoce, umyjeme a vypeckujeme. Mléko a vejce prošleháme metličkou a přidáváme všechny zbývající suroviny. Zamícháme hladké těsto, malinko hustší než na…
Mouku smícháme se všemi přísadami, necháme 20 min. odpočinout. Smažíme palačinky na kapce oleje. Mažeme různými druhy marmelád a srolujeme. Krájíme na 2-3 cm kolečka,…
Piškot světlý: vejce s cukrem vyšleháme, vmícháme olej a minerální vodu. Nakonec pomalu přidáváme přes síto mouku s pr.do pečiva. Na normální plech – na pečící papír.…
Uvaříme čaj a necháme vychladnout.Do půlky džbánu nalijeme uvařený čaj, osladíme medem, přidáme nakrájený citron nebo pomeranč, může být i obojí.Zázvor oloupeme a…
Do vymaštěného plechu pokládám dva listy listového těsta. Pak rozdrtím sýr rukama na malé drobky a vytvořím další vrstvu. Na sýr přijdou další dva listy těsta. Potom…
Filé nakrájíme na kostky velikosti soust, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou.V misce smícháme mouku, kukuřičnou mouku, mořskou sůl a rýžovou moučku.Zalijeme…
Vyšľaháme cukor s tukom, po jednom vmiešame vajcia, múku s práškom a toľko minerálky (mlieka), aby sme dostali rozotierateľné cesto, hustejšie ako piškótové. Rozdelíme…
Ananas rozmixujeme s cukrem (popř.troškou minerálky bez příchutě). Před podáváním přidáme smetanu a mléko, aby nezhořkl (stačí několik minut a koktejl není pitný). Je…
V mléce s vodou rozmícháme vejce, sůl, rum, máslo, brusinky a cukry. Postupně přimícháváme prosátou mouku do polohustého těstíčka. Odložíme na půl hodiny do chladu…
V mléce s vodou rozšleháme vejce, rum a med. Přidáváme všechny zbývající suroviny a metličkou šleháme do hladkého a řidšího těstíčka.Necháme 10 minut odpočinout a pokud…
V období cuketové sklizně nám přicházejí vhod všechny nápady, jak cukety využít. Využít se dá i za syrova, oblíbenější je u nás ale tepelná úprava. Tyto nadýchané…
Šalvěj je bylinka, kterou od pradávna lidé využívají pro zpestření stravy i jednodušší trávení masitých jídel. Pokud chcete zkusit něco méně obvyklého, usmažte lístky v…
Těsto: Šlehačem vyšleháme do hladké pěny vejce, cukr, vanilkový cukr a minerálku. Po lžičkách vmícháme olej.V jiné nádobě smícháme prosátou mouku, kypřicí prášek,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Vaříme klasiku z květáku: Křupavé placičky, výborný mozeček a polévka jako od babičky
27 skvělých tipů, čím při vaření nahradit drahá vajíčka: Pomůžou brambory, ovesné vločky, pudink i pivo
Tajemství šťavnaté sekané je ve správném poměru vepřového a hovězího masa. Známe fígl, díky kterému při pečení nepopraská