Banán: Žlutý zázrak, který je plný zdraví prospěšných látek a navíc skvěle zasytí
Víte, že název banán vznikl z arabského slova banan, což v překladu znamená prst? Ano je to tak, banán je protáhlé žluté ovoce, které svým tvarem připomíná zahnutý prst. První sad banánů vznikl v Číně, kolem roku 200 našeho letopočtu. Chuť banánu není vždy stejná, je totiž silně ovlivněně místem a teplotou, kde banán rostl a dozrával.
Co obsahuje banán?
Banán je opravdové super ovoce. Obsahuje totiž významné množství vitamínů skupiny B a C, ale také mnoho minerálních látek. Při konzumaci jednoho banánu denně doplníte přibližně 10% denní doporučené dávky minerálů - hořčíku a draslíku, bez kterého se naše tělo jen těžko obejde. Výhoda banánu je jeho "zabalenost", dáte ho do tašky a máte zdravou svačinku, kdekoliv zrovna potřebujete.
Recepty z banánu
Banán můžete konzumovat jen tak, nebo si z něj připravit dokonalé smoothie, lívanečky, bábovku nebo jiné další dobroty.
- Lahodné lívanečky, kterým opravdu neodoláte, přitom jsou velmi snadné.
- Banana split: Znáte tento skvělý ale zároveň opravdu snadný recept na zmrzlinový dezert? Pokud ne, tak je nejvyšší čas, se s ním seznámit.
- Krtků dort: Tak tenhle zná určitě každý! Lahodný dort plný smetaný, kousky čokolády a hlavně - banánů. Tato nesmrtelná kombinace chutí je naprosto famózní.
Den Banana split
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 36 minutami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Tmavý žitný chleba připravíme velmi snadno. Nejlépe chutná s jemnou tvarohovou pomazánkou a pažitkou
Africké bobotie: Zapečená směs z mletého masa, koření, rozinek a mangového čatní je nezvyklá kombinace, ale chutná skvěle
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole