Pokrm - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Foie gras je kontroverzní pochoutka. Jedná se o ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Tuto hříšnou delikatesu ocení gurmáni, ale protestují proti ní ochránci zvířat. Zvířata jsou násilně překrmována, aby jejich játra ztučněla. V některých zemích, např. v Kalifornii, se tento pokrm nesmí objevit na jídelníčku, na rozdíl od Francie, kde si jej neumí odepřít.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v našich kuchyních. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Z mouky, mléka, vejce, soli a muškátového oříšku připravíme těstíčko, z něj na pánvi usmažíme omeletu, a tu nakrájenou na proužky vkládáme do polévky.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Historie zemědělství: Lidé v pravěku vědomě pěstovali nejprve ječmen a rýži. Když vyhubili mamuty, začali chovat hospodářská zvířata
Svatomartinský nášup: Kupte si jeden kurz vaření a druhý dostanete zdarma!
Polská bageta zapiekanka: Znáte tento geniální polský fastfood? Doma jej připravíte snadno