Lotus sušenky jsou skvělým základem moučníků. Poradíme, jak z nich připravit rychlý sušenkový řez
Lotus sušenky mají výbornou chuť i jen tak na mlsání, ale uznání si zaslouží především jako jednoduchý základ pro výrobu skvělých moučníků. Oceníme je, když máme málo času a chceme připravit něco moc dobrého.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit bleskový řez ze sušenek Lotus
Tento recept potěší toho, kdo má rád nepečené moučníky - ať už kvůli jednoduché a spolehlivé přípravě, nebo výborné chuti. Navíc do přípravy můžeme zapojit i děti.
- Připravíme si dvě balení sušenek Lotus (500 g), 500 g zakysané smetany, 1 balení vanilkového pudinku bez vaření, 2 vanilkové cukry a moučkový cukr (množství podle chuti).
- K posypání moučníku se budou hodit drcené sušenky, rumové perníčky nebo oblíbené oříšky.
- Připravíme si vhodnou formu, kterou vyložíme potravinářskou fólií.
- Vyšleháme zakysanou smetanu s cukrem a pudinkem. Osladíme podle chuti.
- Do formy navrstvíme sušenky, krém, sušenky - tak, abychom všechno vypotřebovali. Poslední vrstvou má být krém.
- Na závěr vše posypeme vhodnou posypkou.
- Moučník dáme uležet alespoň na dvě hodiny do ledničky. Při podávání můžeme ještě zdobit např. kopečkem šlehačky, ovocem nebo snítkou máty či meduňky.
S postupem nám názorně poradí video, a pokud máme doma sušenky Lotus, můžeme se hned pustit do přípravy moučníku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sušenky dokonalé jako květina. Poznejte historii oblíbených Lotusek
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Trvanlivé potraviny se vyplatí nakoupit do zásoby a mít je stále po ruce. Které to jsou? Vybrali jsme ty nejdůležitější
Komentáře