Grilované houby si připravujeme kdykoliv. V sezoně použijeme lesní houby, ale žampiony máme po ruce celoročně
Grilování je oblíbenou činností a často se do něho pouštíme ve volných chvílích s rodinou nebo když máme milou návštěvu. Grilovat se může u chaty v přírodě, ale i doma u elektrického přístroje. Sice to není taková romantika, ale pochutnáme si zrovna tak, navíc poměrně rychle.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké houby jsou vhodné ke grilování
Co přidat k houbám na gril
Velmi chutné a oblíbené jsou kombinace se zeleninou - na kovovou nebo obyčejnou špejli střídavě napícháme houby a vybranou zeleninu (např.kapii, cukety, cibuli, lilek i malé rajčátko). Houby před grilováním lze na chvíli nechat odležet v marinádě (olivový nebo jiný olej, sůl, grilovací koření - koupená směs nebo bylinky podle vlastního výběru). Marinovací směsí stačí houby a zeleninu pouze potřít.
Jak grilovat houby
Houby grilujeme buď volně rozložené na grilu nebo z nich připravujeme špízy. Nejrychleji jsou hotové volně rozložené houby (10–15 minut), špízy trvají trochu déle. Během grilování houby občas jemně potíráme grilovací směsí (tuk, koření, sůl), aby se nevysušily, a obracíme. Další možností je grilování hub v alobalu - při tomto způsobu houby můžeme nakrájet na menší kousky, ale stejně musíme počítat s delším časem grilování (asi 25 minut).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 10 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero nejčastějších otázek a odpovědí na téma grilování. Jak a na čem grilovat, různé způsoby grilování
7 oblíbených grilovacích omáček. Grilované dobroty, ať už zelenina, maso nebo sýry, s nimi budou ještě chutnější
Alobal je dobrý pomocník na občasnou přípravu pokrmů. Hodí se hlavně na výletech a při grilování
Komentáře