Jak dlouho dusit drůbeží játra? Odpovídáme na časté dotazy začátečníků
Drůbeží játra jsou oblíbená, poměrně levná a rychle připravená surovina. Většinou z nich připravujeme polévkové knedlíčky, podáváme je v minutkové úpravě nebo dušená.
Dušená játra jsou rychlým a chutným jídlem, které ocení především milovníci této suroviny. Podáváme je nejčastěji s rýží. Začátečníci někdy tápou, jak dušená játra připravit a jak dlouho je dusit. Nabízíme jednoduchý postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho dusit drůbeží játra
- Játra opláchneme, pokrájíme na kousky a odstraníme žilky.
- Na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli do světle růžové barvy.
- Nakrájená játra poprášíme hladkou moukou, promícháme a přidáme k cibuli.
- Prudce osmahneme, aby se játra rychle zatáhla. Mouka na povrchu způsobí, že zůstanou uvnitř šťavnatá a mouka později zahustí omáčku.
- Okořeníme, mírně podlijeme (vodou, vývarem, vínem, pivem) a po opětovném uvedení k varu zmírníme plamen, případně ještě podlijeme. Dusíme asi 15–20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a hlídáme stav omáčky, aby se nepřipálila. Dochutíme.
- Játra jsou hotová, když po nakrojení z nich už nevytéká růžová šťáva. Delším dušením by játra ztratila křehkost. Podáváme je ihned, ohřívaná také nejsou tolik křehká.
Jiný způsob zahuštění záklechtkou (voda+mouka) ukazuje náš videorecept. Můžete se nechat inspirovat, případně nám napsat svoje oblíbené rady a vychytávky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 7 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Komentáře