Proč se namáčí rozinky v rumu? Budou příjemně měkké a provoní řadu moučníků
Rozinky jsou sušené plody vinné révy, které se vyrábí z velmi sladkých hroznů a jejich způsob výroby probíhá sušením na přímém slunci. Rozinky obsahují spoustu cenných látek pro naše tělo a jsou zdrojem minerálů i stopových prvků.
Rozinky můžeme jíst syrové a také se používají při pečení či vaření. Nejčastěji je přidáváme ke sladkým jídlům (obilné kaše, ovesné müsli, nákypy) a při pečení moučníků, kvůli kterým je také pro skvělé aroma namáčíme do rumu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč se rozinky namáčí?
Rozinky kvůli většímu obsahu cukru často tvrdnou a abychom získali opět měkké plody, musíme je spařit a namočit do vody, rumu či jiné tekutiny. Jednoduše tak rozinky v misce zalijeme horkou vodou a necháme stát přes noc a ráno scedíme.
Namáčení rozinek v rumu
Jakmile máme rozinky spařené a díky namáčení příjemně měkké, můžeme je nyní naložit do rumu. Postup je velmi jednoduchý, rozinky vložíme do sklenice, zalijeme rumem, uzavřeme víčkem a necháme nejlépe opět několik hodin marinovat v lednici. Takto připravené rozinky velmi často používáme do řady sladkých dobrot.
Tradiční moučník, do kterého jednoznačně patří rozinky, je tažený štrúdl s jablky a skořicí. Jeden takový si můžete k nedělní kávě připravit podle našeho videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá šlehačková bábovka je nádherně vláčná, neuvěřitelně nadýchaná a jemná, přitom ji snadno zvládne i začátečník
Tvarohový mazanec bez kynutí je krásně vláčný a voní rumem a citronem. Příprava je snadná a zvládne ji každý
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Komentáře