Jak správně nastrouhat zázvor, aby si zachoval co nejvíce léčivých účinků
Jistě znáte zázvor a jeho léčivé účinky na naše tělo. Především v tomto podzimním sychravém počasí se hodí na nachlazení nebo virové infekce. Je také skvělý na žaludeční nevolnosti. To mohou potvrdit i nastávající maminky.
Zázvor zahřívá organismus, vyvolává pocení a sráží horečku. Proto je nedocenitelným pomocníkem proti chřipce i nachlazení. Aby byly jeho účinky co největší, řekneme si, jak správně nastrouhat zázvor a jak ho využít na maximum.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně nastrouhat zázvor
Zázvor je vytrvalá bylina, jejíž dužnatý hlízovitý oddenek je využíván k léčebným účelům.
- Oddenek je potřeba napřed oškrábat, ale protože je členitý, jde to škrabkou na brambory špatně a při použití nožíku máme velké ztráty.
- TIP: Zázvor oškrábeme pomocí čajové lžičky.
- Zázvor nejsnadněji nastrouháme pomocí struhadla a je na nás, jestli nahrubo nebo najemno. Jemnějším strouháním získáme více cenné šťávy, kterou můžeme použít do čaje společně se zázvorem.
- Nejlepší je použít keramické struhadlo i nůž.
- Zázvor by neměl přijít do styku s kovovými předměty, protože se tím snižují jeho zdravé účinky. Ale protože je to jen o 5–7%, nemusíte si kvůli tomu kupovat nové nádobí.
Teď, když už víte, jak správně nastrouhat zázvor, můžete se pustit třeba do výroby zázvorového sirupu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 8 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak uchovat oddenek zázvoru v pěkném stavu? Díky jednoduché metodě ho budeme mít stále po ruce
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Komentáře