Jak jednoduše očistit a vydlabat patizon? Vyzkoušejte to podle videonávodu
Patizon, stejně jako dýně nebo cuketa, se pyšní bohatou úrodou, a tak vám jistě přijde vhod několik rad, díky kterým jej snadno očistíte a vydlabete. Takto připravený patizon pak můžete obalit a upéct, podusit, nebo třeba naplnit.
Patizon, slangově také létající talíř, je skvělou letní a podzimní plodinou, se kterou můžete vyzkoušet různé recepty. Většinou se obaluje v trojobalu, ale hodí se do nejrůznějších pokrmů. Základem vždy je, aby byl patizon dobře očištěný a vydlabaný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak očistit a vydlabat patizon
Pokud víte, jak na to, není na tom nic složitého.
- Patizon rozkrojíme, odstraníme stopky a nakrájíme na plátky.
- Mladý patizon nemusíme loupat, u většího patizonu oloupeme z plátků slupku.
- Vnitřek se semínky vykrojíme tak, že plátek rozpůlíme a vnitřek vykrojíme.
Kromě klasického obalování můžete patizon podusit, naplnit oblíbenou směsí, zapéct jej s brambory nebo třeba jen tak upéct dokřupava v troubě.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 1 hodinou
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 5 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 5 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 20 hodinami
Komentáře