Hovězí maso: Jak využít jednotlivé části hovězího? S našimi tipy nesáhnete vedle
Není to jen svíčková nebo roštěná, možností pro využití hovězího masa je bezpočet. Každá část hovězího masa se k něčemu nejvíce hodí. Zatímco líčka jsou skvělá na víně či v guláši, žebra využijete na grilování či k přípravě vývaru.
Přípravy hovězího masa se začátečníci často bojí, není však důvod. Zjistěte, k jaké úpravě se která část masa nejlépe hodí a máte z poloviny hotovo. Pak už jen vybrat recept, dodržet postup a delikatesa je na světě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak použít hovězí maso
Přinášíme vám praktické tipy, jak využít jednotlivé části hovězího masa pro dokonalý pokrm:
- K silnému vývaru vám poslouží přední hovězí s kostí, harfa (kosti z páteře), oháňka nebo žebra. Vývar lze poté použít i jako základ k přípravě dalších polévek nebo oblíbených omáček.
- Přípravu dušeného hovězího zvládnete levou zadní při použití kýty, roštěnce (vysokého i nízkého), podplečí a plece.
- Na vaření polévek i omáček jsou nejvhodnější tyto části hovězího masa: žebra, pupek, plec a hrudí.
- Z namletého krku vykouzlíte dokonale šťavnaté hamburgery, namlít jde ale také kýta a bok.
- Milujete hovězí guláš? Nejlepší je na něj maso z krku nebo kližky.
- Pokud nedáte dopustit na přírodní plátky, zvolte nízký roštěnec nebo kýtu, které využijete i na závitky či rolády.
- Hovězí svíčkovou využijete nejen k přípravě tatarského bifteku, ale také do stejnojmenné omáčky.
- Skvělé steaky připravíte z hovězího pupku, vysokého a nízkého roštěnce, ale také ze svíčkové, falešné i pravé. Grilování si můžete zpestřit také žebry.
Který pokrm z hovězího masa u vás vítězí? A máte k jeho přípravě nějaké fígle? Podělte se s námi v komentářích. Pokud hledáte inspiraci, náš videorecept vás provede krok za krokem přípravou skvělého hovězího na žampionech. Přejeme vám mnoho úspěchů nejen v kuchyni.
Komentáře (2)