Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu jsou výborným základem omáček. Postup zavařování není složitý
Během léta postupně narůstají fazolové lusky, které si snadno uchováme na zimu. Nejsnazší je mražení, ale ani zavařování není složité. Poradíme jednoduchý postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zavařit fazole
Nakrájené lusky jsou výborné i k zavaření. Zalijeme je vroucí vodou a krátce povaříme (alespoň 5 minut). Scedíme a naskládáme do sklenic, k jejich plnění použijeme nálevku, abychom se zbytečně nedotýkali okrajů sklenic. Fazole zalijeme nálevem - opět pomocí nálevky. Sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme. K uzavírání použijeme kvalitní nepoškozená víčka -práce je pohodlnější s víčky šroubovacími než s víčky Omnia.
Jak připravit nálev
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře