Jak správně nařezat špekáček? Video vám ukáže, jak postupovat
Jestli některá vůně patří k jaru a létu, tak je to rozhodně vůně špekáčku opečeného na ohni. Praskající táborákový oheň se špekáčkem patří do vzpomínek mnoha z nás. Poradíme, jak tuto pochoutku správně připravit.
Špekáček se správně opéká v teple horkého vzduchu. Jedině tak bude výsledkem skvěle propečená a opečená pochoutka. Pokud bychom špekáček opékali jen v žhavých plamenech a kouři, byl by zvenčí černý a uvnitř nedopečený.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně nařezat špekáček
Poradíme, jaké jsou nejoblíbenější styly nařezání:
- Klasické nařezání: Tento styl je nejvíce oblíbený, oba konce nařízneme do kříže a po upečení si vychutnáváme jejich křupavost.
- Nařezání na "ježka": Nařezání se podobá tvaru šachovnice. Uděláme rovné podélné řezy a poté řezy zopakujeme kolem špekáčku.
- Kombinace klasického řezu a ježka: Díky těmto řezům bude špekáček dokonale propečený. Dáváme ovšem pozor na přílišné nařezání konců, nezbylo by pak místo na "ježka".
Nezapomínejte vždy na správný výběr špekáčků s vyváženým poměrem masa a tuku. Oceníte jistě také, když budou dokonale ochucené kořením. Pak si určitě skvěle pochutnáte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
K táboráku patří špekáček: Víte, jak poznáte kvalitní a jak ho nařezat, aby se dokonale opekl?
7 receptů ze špekáčků: Výborně chutnají naložené, zapečené s pivem i připravené se zelím
Komentáře