Jak uvařit koprovou omáčku? Podle tohoto postupu ji zvládne každý začátečník
Koprová omáčka patří mezi oblíbené omáčky české kuchyně. Naše tradiční omáčka je na přípravu velmi jednoduchá a zaručeně ji zvládne každý začátečník. Pěstujete-li na zahradě kopr, neváhejte si ji uvařit k obědu.
Oblíbenou a tradiční omáčku by měla umět uvařit každá hospodyňka a to především proto, že je velmi jednoduchá na přípravu. Potřebujeme na ni pouze několik málo surovin - hovězí vývar, smetanu a nejlépe čerstvý kopr pro jeho lahodné aroma. Samozřejmě stačí i mražený.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit koprovou omáčku
Na základní dávku báječné koprové omáčky si připravíme tyto suroviny: 1 lžíci másla, 2 lžíce hladké mouky, hovězí vývar, 200 ml mléka, 250 ml smetany na vaření, 1 svazek čerstvého kopru a sůl, cukr i ocet na dochucení.
- Ve větším kastrolu si rozpustíme máslo, poté do něj nasypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
- Poté za stálého míchání metličkou jíšku zalijeme vývarem, přidáme také mléko a provaříme zhruba 20 minut.
- Po provaření vmícháme nasekaný kopr a smetanu. Dochutíme solí, cukrem a také kapkou octa.
- Vhodnou přílohou je houskový knedlík, vařené hovězí maso nebo vejce natvrdo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho se připravuje zásmažka? Záleží, jestli připravujeme světlou nebo tmavou
Jak udělat dobrý houskový knedlík? Uvařte ho z kynutého těsta. Klasický recept nezklame, knedlíky se zaručeně povedou
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Komentáře