Jak připravit kuře na paprice bez smetany? Můžeme ji vynechat nebo nahradit jinou surovinou
Kuře na paprice známe jako maso ve smetanové omáčce s paprikou. Jsou ale různé důvody, proč v jídle chceme vynechat smetanu. Zapomněli jsme ji koupit, máme na ni alergii nebo chceme uvařit variantu bez smetany.
Nemáte smetanu, abyste dovařili kuře na paprice jako obvykle? Určitě ale máte doma suroviny, které můžete místo ní použít a pokud ne - kuře bez smetany je také výborné, nic tím nezkazíte. Jen jste pro změnu uvařili paprikáš nebo perkelt.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím se dá smetana nahradit?
Možností je více. Záleží, které suroviny zrovna máte doma. Máme pro vás několik tipů, jak můžete improvizovat:
- Zakysaná smetana nebo řecký jogurt - přidáváme do jídla až po odstavení z plotny, aby se nesrazily. Už nekyselíme, jídlo je nakyslé od jogurtu.
- Mléko s máslem - do mléka vmícháme rozpuštěné máslo, prošleháme metličkou a postupujeme, jako bychom měli smetanu - rozdíl nepoznáte.
- Mléko s moukou - jídlo zahustí, ale nemá tak výraznou chuť. Doporučujeme použít jen při vaření menšího množství jídla.
- Kokosové mléko - pokud ho máte doma, můžete ho bez obav použít, vařením ztratí kokosovou příchuť.
Mohlo by vás zajímat
A rada na závěr: Není vůbec na závadu vynechat smetanu z receptu - jídlo pak není tak těžké a má nižší energetickou hodnotu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nahradit smetanu? Zvládnete to i bez ní. Prozradíme vám několik možností
7 nejlepších receptů z kuřecího masa. Znáte nejoblíbenější recepty, jejichž základem je kuře?
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře