Jak na to, aby houskové knedlíky byly krásně kypré? Stačí si vybrat jeden ze tří postupů a zvládnou je spolehlivě i začátečníci
Houskové knedlíky jsou naší jedinečnou přílohou k omáčkám, gulášům, k zelí i špenátu, často společně s masem, někdy i sojovým. Naši strávníci ocení především domácí knedlíky, zvlášť když jsou pěkně kypré a chutnají tak, jak mají.
Na knedlíky určitě známe mnoho receptů a jejich správné kyprosti dosáhneme několika základními způsoby. Hned po uvaření je nakrájíme na plátky, dobrým pomocníkem je kráječ knedlíků, a buď je brzy spotřebujeme, nebo co nejdříve zamrazíme na pozdější použití.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakypřit houskové knedlíky?
Houskové knedlíky kypříme obvykle některým ze tří postupů:
- K nakypření můžeme použít droždí, a to buď čerstvé nebo sušené. Při použití droždí počítáme s dostatečným časem na kynutí těsta.
- Pokud hledáme snadný recept a knedlíky potřebujeme mít rychle uvařené, dobře nám poslouží kypřící prášek do pečiva. Nejprve prášek promícháme s moukou a pak teprve přidáme ostatní suroviny. Knedlíky vaříme ihned po zadělání těsta, žádné čekání není potřeba.
- Další možností, jak knedlíky nakypřit, je přidat do těsta sníh z bílků. Slouží především pro kypření knedlíků vařených v ubrousku (karlovarský, vídeňský) a knedlíků hrnkových. Tyto knedlíky vaříme ihned po zpracování těsta, stejně jako knedlíky s práškem do pečiva.
Jak udělat karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík působí na pohled velmi atraktivně kvůli mozaikovitému vzhledu, který se projevuje na řezu. Je to díky úhledně nakrájenému pečivu (rohlíkům z předešlého dne) a jemně nakrájené zelené petrželce. Pokud se na tento knedlík chystáte poprvé, doporučujeme nejprve zhlédnout názorné video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 51 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet knedlíky, aby vypadaly co nejlépe? Můžeme použít kráječ i pevnou nit
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Už jste ochutnali karlovarský knedlík? S námi ho zvládne i začátečník. Budete potřebovat rohlíky, sníh z bílků a petrželovou nať
Komentáře