Jak udělat z aquafaby čokoládovou pěnu? Jednoduchý videonávod vám poradí
Pokud máte rádi moderní způsob vaření, pak vám jistě neunikla takzvaná aquafaba, která se dá vyšlehat stejně jako bílek, a tak se využívá především k veganskému pečení a vaření. Pokud ji chcete vyzkoušet, s čokoládovou pěnou z aquafaby rozhodně nešlápnete vedle.
Aquafaba je nálev z cizrny (případně i jiných luštěnin), který v současné době představuje velmi moderní surovinu. Aquafaba je zajímavá zejména díky své schopnosti vytvářet pěnu - má vlastnosti podobné vaječnému bílku, díky čemuž skvěle slouží jako náhrada bílků ve veganském vaření a pečení. V našem případě si z ní však připravíme vynikající čokoládovou pěnu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na čokoládovou pěnu z aquafaby?
Lahodnou čokoládovou pěnu z aquafaby si naprosto zamilujete.
- Připravíme si plechovku cizrny a nálev z ní přecedíme.
- Vodu z cizrny následně šleháme asi 20-30 minut.
- Mezitím si rozpustíme čokoládu a přidáme do aquafaby.
- Zlehka promícháme, dáme do sklenic a necháme v lednici ztuhnout.
Kde všude se dá využít aquafaba?
Aquafaba se dá využít všude tam, kam patří ušlehaný sníh z bílků, to znamená například do laskonek, pusinek, bílkové polevy a spousty dalších moučníků.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 12 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 16 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 16 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře