Jak umlít maso doma? Máme pro vás pár tipů, abyste to hravě zvládli
Pokrmy z mletého masa jsou velmi chutné a oblíbené nejenom u nás, ale i ve světě. Můžete si z něho uvařit pravé české karbanátky, italské lasagne či řeckou musaku. Jak si ale nachystat mleté maso doma, abyste si masové pochoutky mohli připravit? Poradíme vám, jak na to.
Mleté maso je jeden z častých způsobů úpravy masa. Abyste si mohli pochutnat na takových pokrmech musíte si maso nejprve namlet, nebo koupit již namleté z obchodu. Pokud si nechcete kupovat vakuované balíčky mletého masa přímo ze supermarketu, protože si nejste jisti jeho kvalitou a čerstvostí, je jednou z dalších variant nechat si maso namlet přímo u řezníka z vámi vybraných kousků. Pokud ale vlastníte ruční nebo elektrický mlýnek, není nic jednoduššího než si maso umlet sami doma.
Mohlo by vás zajímat
Nože v mlýnku je potřeba mít ostré
Namlet si maso doma není žádná věda a pokud máte k dispozici kuchyňské pomocníky, stačí dodržet pár rad a můžete se těšit z čerstvě namletého masa.
- Základem je, aby mlýnek měl ostré nože.
- Vyberte kvalitní maso - jaký druh masa vyberete, záleží na tom, co si z něho následně chcete připravit. U tatarského bifteku je nutné volit hovězí svíčkovou, naopak pokud si budete chtít pochutnat na burgeru, je lepší zvolit maso tučnější.
- Maso nakrájejte na větší kostky, můžete je dát na 20 min. před mletím do mrazničky.
- Mlýnek udržujte chladný, nenechte ho dlouho stát na lince, aby se nezahřál. Mleté maso se dříve kazí, proto není dobré ho vystavovat teplu.
- Maso je lepší umlet na dvakrát - nejprve na hrubé mletí a potom na jemné. Hrubost mletí si určujeme opět podle pokrmu, který z mletého masa chceme připravit.
- Mleté maso ihned spotřebujte.
- TIP: Po namletí masa je dobré v mlýnku umlet ještě suchý rohlík, díky němu se budou nože a vnitřek mlýnku snadněji čistit.
Na závěr jsme pro vás vybrali jeden z receptů, ve kterém se mleté maso uplatní. Výbornou domácí sekanou si můžete upéct podle následujícího videa:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 14 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 18 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 18 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vepřenky pečené v troubě: Budou krásně šťavnaté, když maso umeleme i s tukem, fantastickou chuť dodá správné koření
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Jak správně připravit šťavnatý hamburger? Základem je libové maso, nejlépe z hovězího krku. Sůl ani koření tam nepatří
Komentáře