Vepřová panenka musí být upečená tak akorát. Naučte se to podle videonávodu
Vepřová panenka je krásný kus masa, který si zaslouží, aby byl upečený tak akorát – měkké rozpadající se maso na povrchu, růžové šťavnaté maso uprostřed. Jak toho docílit? Zkuste to podle krátkého videonávodu.
Upéct vepřovou panenku právě tak akorát se ne vždy povede, přitom je to s trochou cviku poměrně snadné. Trik spočívá v tom, že maso nejprve opečeme na pánvi a teprve poté ho dáme do trouby.
Jak upéct vepřovou panenku
Když budete postupovat přesně podle návodu, jistě se to povede.
- Nejprve panenku odblaníme (očistíme) ostrým nožem a osušíme kuchyňskou utěrkou.
- Maso osolíme a opepříme ze všech stran a poté ho potřeme olejem.
- Oba konce panenky zahneme a pomocí párátek nebo kuchyňských jehel připevníme, aby se tyto tenčí konce při pečení nespálily.
- Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj panenku a ze všech stran ji opečeme.
- Opečenou panenku přendáme do pekáče, zalijeme ji olejem, který zbyl v pánvi, a poklademe ji kousky másla.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.
K vepřové panence se hodí omáčka, ale výborná je i samotná, jen s bramborami.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 15 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Komentáře