2 způsoby, jak vyfouknout vejce: Jde to i s jedinou dírkou ve skořápce
Pro koledníky zdobíme vajíčka vařená natvrdo. Chceme-li si ale ozdobit vajíčka na dekoraci, použijeme je po vyfouknutí. Barvíme tedy jen prázdnou skořápku. Takové vajíčko nám vydrží napořád, dokud se křehká skořápka nerozbije.
Vajíčka v první řadě omyjeme ve vlažné vodě se saponátem. Tím je zbavíme nežádoucích bakterií a zároveň odmastíme. Barva i zdobení nám budou na skořápce lépe držet. Nyní se můžeme pustit do samotného vyfukování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyfouknout vejce
Máme dvě možnosti, jak postupovat, můžeme si udělat dírku na každé straně vajíčka, ale existuje i způsob, při kterém stačí jen jedna dírka ve skořápce.
- Snazší cesta je udělat na každém konci vajíčka dírku. K tomu poslouží špička nože, špendlík nebo špičaté nůžtičky z manikúry. Špejlí pak protrhneme žloutek a do jednoho otvoru foukáme. Druhou dírkou nám vyteče obsah vajíčka ven.
- Pokud chceme mít ve skořápce jen jednu dírku, postupujeme tak, že opět špejlí promícháme obsah vajíčka a do dírky dáme brčko nebo injekční stříkačku. Do vajíčka tlačíme vzduch a díky přetlaku jeho obsah vyprázdníme.
- Nakonec skořápky opláchneme a snažíme se je vypláchnout i zevnitř. Necháme uschnout a můžeme zdobit.
Jak skořápky ozdobíte, to už záleží jen na vás. Někdo upřednostňuje pouhé nabarvení, jiný si vyhraje s titěrným zdobením. Každopádně vlastnoručně zdobené kraslice jsou tou nejhezčí ozdobou vašeho domova.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 2 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 3 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Jak barvit vejce kurkumou? Přírodní cestou docílíte krásně žlutých vajíček
Základní symboly Velikonoc v kuchyni: Pečeme zajíčky, beránky, kuřátka a zdobíme kraslice
Komentáře