Plněné rohlíčky patří k nejoblíbenějším moučníkům. Podle následujícího videa je dokážou vytvarovat i úplní začátečníci
Plněné rohlíčky (nejen martinské) jsou oblíbeným zákuskem ke kávě nebo čaji. Náplní může být klasická tvarohová, maková nebo ořechová nádivka, ale i hustá povidla nebo Nutella. Můžete je naplnit i slanými náplněmi, např. uzeninou, slaninou, sýrem apod.
Těsto rozdělíme na bochánky a každý rozválíme do kruhu. Kruh nožem nebo rádlem rozdělíme na 6 dílů. Válečkem ještě upravíme tvar každé výseče na rovnostranný trojúhelník s dostatečně dlouhými stranami.
Jak na plněné rohlíčky
K základně položíme váleček náplně, mírně ohneme levý i pravý růžek, pak přehneme část základny přes náplň směrem od sebe a postupně náplň do těsta zabalíme, přičemž vrchol trojúhelníku končí pod rohlíčkem, aby se nerozbalil. Ohneme kraje směrem k sobě, tím vytvarujeme rohlíček. Pak potřeme, ozdobíme a upečeme podle receptu.
Tip: Když kruh rozdělíte jako hvězdičku na 8 částí, rohlíčky budou drobnější a úhlednější.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Naplnit a upéct taštičky z těsta s námi zvládne i úplný začátečník
Pečeme s Ivou: Maličké křehké rohlíčky můžete plnit oblíbenými sladkými náplněmi. Upečené jsou raz dva!
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Komentáře