Jakou mouku na palačinky? Správné těsto je základem úspěchu
Palačinky jsou mimořádně oblíbeným moučníkem, který si můžeme dopřát k snídani, obědu i večeři. Můžeme je připravovat nasladko nebo naslano. Každý si je naplní tak, jak mu nejvíce chutnají. Víte, z jaké mouky palačinky připravit?
Palačinky připravujeme jen z několika základních surovin. Na klasické těsto potřebujeme mléko, vejce a mouku. Přidáme ještě trošku soli. Cukr do těsta není potřeba (palačinky se s ním rády přichytávají k pánvi). Těsto dobře rozmícháme a můžeme se pustit do smažení.
Jakou mouku na palačinky
Na palačinky používáme hladkou mouku, ta se do palačinek hodí nejvíce. Do těsta ji snadno vmícháme pomocí tyčového mixéru, zbavíme se tak snadno všech hrudek. Pokud mixér nemáme k dispozici, tak mouku promícháme nejprve v menším množství tekutiny (mléka) a pak teprve tekutinu doplníme. Před smažením je ideální nechat těsto asi půl hodiny stát.
Tip: Část hladké mouky můžeme nahradit moukou špaldovou (nebo pšeničnou celozrnnou). Palačinky pak budou výživnější a zrovna tak dobré.
Zdobení palačinek
Hotové palačinky nasladko zdobíme po libosti krémy, marmeládou, tvarohem, čokoládou a čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Palačinky naslano doplníme špenátem, sýrem a zeleninou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ozdobit palačinky? Nechte se inspirovat, je to o jedinečném sladění barev, chutí a kvalitních surovin
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
4 výhody špaldové mouky: Je skvělým zdrojem vlákniny a má vyšší obsah minerálů
Komentáře