Kdy dát česnek do česnečky? Dobré načasování je základem výtečné chuti této polévky
Česnečka je velmi jednoduchá a levná polévka, kterou připravíme jen z několika surovin. Možná ji znáte pod názvem "oukrop", každopádně je jí přisuzována moc napravit podrážděný žaludek z přemíry jídla i ulevit při nachlazení.
Kdy dát česnek do česnečky
Doporučujeme česnek přidávat dvakrát:
- Česnek přidaný hned na začátku: Nejprve osmahneme na malém množství tuku nakrájenou cibuli a po chvilce k ní přidáme utřený česnek, se kterým není potřeba šetřit. Při zahřívání na tuku se česnek velmi příjemně rozvoní. Po chvíli přelijeme horkou vodou a polévku dále vaříme.
- Česnek přidaný na konci: Do polévky se výborně hodí nakrájené a uvařené brambory, také lze přidat v hrnku jednoduše vidličkou rozmíchané vajíčko. K dochucení použijeme sůl, kmín, majoránku. Kdo chce, přidá i mletý pepř. Máte už polévku hotovou? Pokud ano, tak nastává vhodná chvíle pro další dávku česneku. Připravíme si několik utřených nebo rozmačkaných stroužků česneku a jakmile je polévka hotová, česnek přidáme a polévku hned odstavíme.
Takto dvakrát česnekem ochucená polévka chutná výborně. Na závěr pro vás ještě máme recept s videem, můžete se nechat inspirovat:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 18 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Česnečka a její léčivá síla. Jak si pochutnat a k tomu prospět svému zdraví?
Komentáře