4 tipy, jak upéct vynikající kuře: Jak ho naplnit nádivkou a jakou nádivku zvolit
Pečené kuřátko naplněné nádivkou, to je pastva jak pro oči, tak i útok na naše chuťové pohárky. Výborně připravit, dochutit a správně propéct nádivku, to není nic jednoduchého. V našem článku pro vás máme několik tipů, jak správně postupovat.
Když si připravíte výbornou nádivku a naplníte s ní kuře, co to jde, může se stát, že nebude propečená, bude blátivá a nedobrá. Je to způsobené tím, že maso během pečení bude pouštět šťávu, ta se vsákne do nádivky a vzniklá pára nebude mít kam unikat. Pak zůstane všechna voda v nádivce a nestihne se propéct.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct kuře s nádivkou
U nádivky můžeme experimentovat a přidat petržel, pažitku, kopřivy, špenát, česnek, různé koření podle chuti.
- Nejprve si připravíme nádivku. Smícháme na kostičky nakrájené pečivo, rozpuštěné máslo, žloutky, mléko a sůl. Mícháme jen tak, aby se pečivo navlhčilo. Přidáme ušlehaný sníh z bílků a vmícháme ho do hmoty.
- Nádivkou plníme kuře jen z poloviny, právě proto, aby se stihla dokonale propéct. Nádivkou plníme také kůži u krku a dáme ji i pod kůži na prsou.
- Ze zbylé nádivky vytvoříme válečky, které obalíme slaninou a pečeme společně s kuřetem.
- Kuře pečeme pomalu, aby se nádivka stihla propéct, aniž by se zbytečně vysušovalo maso.
Nechte se inspirovat následujícím videoreceptem a upečte si třeba jen kuřecí stehna plněná nádivkou. Do komentářů nám pak můžete napsat, jak strávníkům chutnalo.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 9 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak naplnit kuře před pečením nádivkou? To pro vás bude po zhlédnutí názorného videa hračka
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Komentáře