Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
Máte chuť na pečené kuře, ale nechcete strávit jeho přípravou celé dopoledne? Pak je tu jedno řešení - remoska. Skvělý oběd do hodiny a půl na stole, využito minimum nádobí, stejně tak elektrické energie.
V posledních letech se remoska opět navrací do českých kuchyní. Díky ovládání jediným tlačítkem je vhodná i pro začátečníky. Proč si tedy nezkusit připravit kuře, které už nikdy nebudete chtít péct jinak.
Mohlo by vás zajímat
Jak upéct kuře v remosce
Nehledejte za tím žádné složitosti. Pečení kuřete v remosce je jednoduché, rychlé a efektivní.
- Nejprve si připravíme maso. Celé kuře či stehna omyjeme a osušíme. Pozor na velikost, pokud by se nám celé kuře do remosky nevešlo, můžeme jej naporcovat.
- Následně jej prosolíme a okořeníme podle vlastních preferencí.
- Kuře vložíme do remosky, lehce podlijeme vodou a přidáme několik plátků másla.
- Remosku zakryjeme víkem a zapneme. Hotovo. Za přibližně 1,5 hodiny můžeme servírovat šťavnaté kuře s křupavou kůrčičkou. Doba pečení však záleží na velikosti kuřete či počtu stehen - stehna pečeme zhruba 1 hodinu. Upečené maso snadno poznáme - lze je lehce oddělit od kosti.
- Tip 1: Pokud se vám nechce trávit čas přípravou přílohy, můžete pod kuře na dno remosky naskládat oloupané a nakrájené brambory. A nemusí zůstat u samotných brambor, vyzkoušejte různé kombinace, např. brambory, mrkev, cibuli a bylinky.
- Tip 2: Skvělé jsou také špízy pečené dohromady s bramborami, kdy připravené jídlo již není nutné podlévat, zelenina spolu s masem pustí dostatek šťávy.
Jak předejít připékání k víku remosky
Může se stát, že se začne připravovaný pokrm svrchu připékat. Pravděpodobně je to tím, že je remoska příliš naplněna a jídlo dosahuje blízkosti pečícího víka. V tomto případě je dobré mít po ruce alobal a obsah remosky zakrýt. Pozor, stejně jako připravovaný pokrm, ani alobal se nesmí dotýkat pečícího víka.
Mohlo by vás zajímat
Multifunkčnost remosky
Díky své velikosti, nízké spotřebě elektrické energie a široké škále využití je remoska nenahraditelný pomocník nejen v domácnostech, ale také na dovolených. O jejím využití se můžete přesvědčit v dalších receptech:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Špekáček na pivě z remosky: Na co si dát pozor a jak pokrm dokonale vyladit
Retro okénko: Původní remoska stála 180 Kčs a upekli jste v ní skoro všechno. I dnes se pořád ještě vyplatí!
Naporcovat syrové kuře s námi zvládne každý začátečník. Stačí k tomu ostrý nůž a prkénko, dobrým pomocníkem jsou nůžky na drůbež
Komentáře
1. 9. 2023 13:10
21. 8. 2023 19:45