Jak obarvit pokrmy? Vyzkoušejte různé typy potravinářských barev
Potravinářské barvy známe z naprosté většiny výrobků. Barví se jimi sladkosti pro děti, limonády, sušenky, potahovací hmoty na dorty nebo krémy. Jejich použití je snadné - stačí jen pár kapek barviva nebo špetka barevného prášku a vzhled výrobku se úplně změní.
Jedlé potravinářské barvy se dělí na práškové, gelové a tekuté. Každý druh má jiný způsob použití. Všechna barviva spojuje jedna vlastnost - už velmi malé množství dodá výrobkům a pokrmům jasný barevný tón nebo výrazně zářivou barvu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rozdělení potravinářských barev
- Tekuté barvy jsou vhodné do cukrářských pistolí airbrush, jelikož neobsahují žádné pevné částečky. V malých množstvích jimi můžeme obarvit krém, polevu nebo potahovací hmotu. Barvy jsou chuťově neutrální.
- Práškové barvy mají prachové částice, které jsou rozpustné ve vodě. Pro získání barevného pigmentu se tedy musí naředit, ale dají se použít i neředěné do tekutých potravin - sirupy, krémy, želatinové přelivy.
- Gelové barvy jsou nejvhodnější pro probarvení marcipánu a potahovacích hmot, k dobarvení krémů nebo těst. Dávkují se pomocí párátka. Před každým dalším přidáním barviva je zapotřebí krémy nebo hmoty dobře propracovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křehké, lehké a krásně barevné: Návod na pravé makronky podle profi cukrářky
Duhový dort: Naučíme vás, jak připravit, upéct a složit barevné korpusy, které v řezu vypadají jako duha
Marcipán i falešný marcipán uplatníme při pečení dortů, zákusků, cukroví. Můžeme si vybrat z několika druhů
Komentáře